Page 475 - kayseri-medeniyetlerin-besigi
P. 475

kaynaklar ve DiZin | kaynaklar
                                                                                                                  BIBlIoGraPhy & Index | BIBlIoGraPhy  475




                                  Mehmet Yılmaz    • “Battal–Nâme, Sasonlu Tavit ve Digenis Akritas Destanlarındaki Kahramanların Lodr Raglan’ın
                                                     Geleneksel Kahraman Kalıbına Göre Değerlendirilmesi”, Folklör/Edebiyat, C.17, S.67, 2011/3, s.89–104.
                      Merve Oğuz - Şeyma Akkurt    • “Kayseri İlinin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli”, Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi,
                                                     C. 6, S. 2 (2017), s. 362 - 374

                                    Metin Tuncel   • “Kayseri–Bugünkü Kayseri”, DİA, C.25, 2002, s.101–103.
                                   Mikail Bayram   • “Anadolu Selçukluları Dönemi Tababeti ile İlgili Bazı Notlar”, Yeni Tıp Tarihi Araştırmaları, S.4, İstanbul
                                                     1998, s.149–151.
                                                   • Ahi Evren ve Ahi Teşkilatının Kuruluşu, Konya 1991.
                                      Mine Erbek   • Çatalhöyük’ten Bugüne Anadolu Motifleri, Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara 2002.
                             Moharram Mostafavi    • “Evhadüddin Kirmânî’nin Kirman’dan Çıkışı ve Sûhreverdîyye Tarikatındaki Ebherîyye Koluna Girişi”,
                                                     Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, C.7, S.33, s.351–363.
                                                   • Evhadüddin–i Kirmânî, Sunuş: Ahmet Yaşar Ocak, Kitap Yayınevi, Eylül 2016 İstanbul.
                             Muhammed Karakaş      • XVIII. Yüzyılın İkinci Yarısında Kayseri (1750–1775), Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora
                                                     Tezi, Kayseri 1997.
                                 Muharrem Kesik    • “Emîr (Melik) Gazi (1104–1134)”, Avrasya İncelemeleri Dergisi (AVİD), III/2 (2014), s.154–181.
                              Muhsin İlyas Subaşı  • Bu Şehrin Hikâyesi, Kayseri Ticaret Odası Yayınları, Kayseri 2003.
                                                   • Dünden Bugüne Kayseri, Geçit Yayınları, Kayseri 1998.

                                    Musa Çadırcı   • Tanzimat Sürecinde Türkiye Anadolu Kentleri, Ankara 2001.
                                   Mustafa Aksu    • Kayseri Vakıfları, Kayseri 1998.
                                 Mustafa Demirci   • Yaman Dede Aşkın Bedeli, Bilge Kültür Sanat Yayınevi, Ankara 2016.
                                 Mustafa Denktaş   • “İncesu Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesi”, Vakıflar Dergisi, XXVI (1997), s.193–225.
                                                   • “Karatay Hanı”, Anadolu Selçuklu Dönemi Kervansarayları (Ed. Hakkı Acun), Ankara 2007.
                                                   • Kayseri’de Tarihi Su Yapıları (Çeşmeler, Hamamlar) Kayseri 2000.
                                     Mustafa Işık  • Eski Kayseri–Evliya Çelebi’nin Dilinden, Heyamola Yayınları, İstanbul 2014.
                                    Mustafa Kaya   • “Charles Texier’in Seyahatnamesine Göre 19. Yüzyılda Anadolu’nun Sosyal, Kültürel ve Ekonomik
                                                     Durumu”, Gazi Türkiyat Dergisi, Bahar 2012, S.10, s.245–262.
                                                   • “Kapadokya’nın Bağrındaki Küçük Paris; Potamya”, Peri Bacası Dergisi, S.5, Mayıs 2010.
                            Mustafa Kemal Şahin    • “Anadolu’da Selçuklu Dönemi’nde Niğde ve Kayseri Çevresinde Bulunan Taçkapılar Üzerine Bazı
                                                     Düşünceler, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi Prof. Dr. Hamza Gündoğdu Armağanı,
                                                     C.6,S.25, s.474–503.

                                Mustafa Özdamar    • Yaman Dede, Kırk Kandil Yayınları, İstanbul 2008.
                                Mustafa Özdemir    • Kayseri’nin Pastırmacılık Sanatı, Emel Matbaacılık, Kayseri 1981
                                    Mustafa Talas  • “Tarihi Süreçte Türk Beslenme Kültürü ve Mehmet Eröz'e Göre Türk Yemekleri, Türkiyat Araştırmaları
                                                     Dergisi, 2005.
                           Mükrimin Halil Yinanç   • Türkiye Tarihi Selçuklular Devri, I. Cilt, Yayına Hazırlayan: Refet Yinanç, TTK Yayınları, Ankara 2013.
                                   Nazmi Özçelik   • İlkçağ Tarihi ve Uygarlığı, Nobel Yayınları, Ankara 2009.
                              Necmettin Çalışkan   • Kuruluşundan Günümüze Kayseri Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yayınları, Kayseri 1995.
                                 Nejat Sefercioğlu  • Türk Yemekleri (XVIII. Yüzyıla Ait Yazma Bir Yemek Risâlesi), KTB Yay., Ankara 1985
                            Nermin Şaman Doğan     • “Kayseri’deki Selçuklu Külliyeleri”, Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi,
                                                     Bahar (16) 2012, s.191–214.
                                   Neşet Çağatay   • Ahilik Nedir, Ankara 1990.
                                    Nevzat Özkan   • “Pastırma Sözü Üzerine”, Dil Araştırmaları, S. 13 (Güz 2013), s. 45–55.
                                     Nevzat Topal  • “Seyyahların Gözüyle Avanos ve Çevresi”, Avanos Sempozyumu 23–24 Ekim 2014 Sempozyum Bildirileri,
                                                     Grafiker Yayınları, Ankara 2014, s.101–111.

                                   Nihat Azamat    • “Evhadüddîn–i Kirmânî”, DİA, C.11, 1995, s.518–520.
   470   471   472   473   474   475   476   477   478   479   480