Page 475 - kayseri-medeniyetlerin-besigi
P. 475
kaynaklar ve DiZin | kaynaklar
BIBlIoGraPhy & Index | BIBlIoGraPhy 475
Mehmet Yılmaz • “Battal–Nâme, Sasonlu Tavit ve Digenis Akritas Destanlarındaki Kahramanların Lodr Raglan’ın
Geleneksel Kahraman Kalıbına Göre Değerlendirilmesi”, Folklör/Edebiyat, C.17, S.67, 2011/3, s.89–104.
Merve Oğuz - Şeyma Akkurt • “Kayseri İlinin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli”, Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi,
C. 6, S. 2 (2017), s. 362 - 374
Metin Tuncel • “Kayseri–Bugünkü Kayseri”, DİA, C.25, 2002, s.101–103.
Mikail Bayram • “Anadolu Selçukluları Dönemi Tababeti ile İlgili Bazı Notlar”, Yeni Tıp Tarihi Araştırmaları, S.4, İstanbul
1998, s.149–151.
• Ahi Evren ve Ahi Teşkilatının Kuruluşu, Konya 1991.
Mine Erbek • Çatalhöyük’ten Bugüne Anadolu Motifleri, Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara 2002.
Moharram Mostafavi • “Evhadüddin Kirmânî’nin Kirman’dan Çıkışı ve Sûhreverdîyye Tarikatındaki Ebherîyye Koluna Girişi”,
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, C.7, S.33, s.351–363.
• Evhadüddin–i Kirmânî, Sunuş: Ahmet Yaşar Ocak, Kitap Yayınevi, Eylül 2016 İstanbul.
Muhammed Karakaş • XVIII. Yüzyılın İkinci Yarısında Kayseri (1750–1775), Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora
Tezi, Kayseri 1997.
Muharrem Kesik • “Emîr (Melik) Gazi (1104–1134)”, Avrasya İncelemeleri Dergisi (AVİD), III/2 (2014), s.154–181.
Muhsin İlyas Subaşı • Bu Şehrin Hikâyesi, Kayseri Ticaret Odası Yayınları, Kayseri 2003.
• Dünden Bugüne Kayseri, Geçit Yayınları, Kayseri 1998.
Musa Çadırcı • Tanzimat Sürecinde Türkiye Anadolu Kentleri, Ankara 2001.
Mustafa Aksu • Kayseri Vakıfları, Kayseri 1998.
Mustafa Demirci • Yaman Dede Aşkın Bedeli, Bilge Kültür Sanat Yayınevi, Ankara 2016.
Mustafa Denktaş • “İncesu Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesi”, Vakıflar Dergisi, XXVI (1997), s.193–225.
• “Karatay Hanı”, Anadolu Selçuklu Dönemi Kervansarayları (Ed. Hakkı Acun), Ankara 2007.
• Kayseri’de Tarihi Su Yapıları (Çeşmeler, Hamamlar) Kayseri 2000.
Mustafa Işık • Eski Kayseri–Evliya Çelebi’nin Dilinden, Heyamola Yayınları, İstanbul 2014.
Mustafa Kaya • “Charles Texier’in Seyahatnamesine Göre 19. Yüzyılda Anadolu’nun Sosyal, Kültürel ve Ekonomik
Durumu”, Gazi Türkiyat Dergisi, Bahar 2012, S.10, s.245–262.
• “Kapadokya’nın Bağrındaki Küçük Paris; Potamya”, Peri Bacası Dergisi, S.5, Mayıs 2010.
Mustafa Kemal Şahin • “Anadolu’da Selçuklu Dönemi’nde Niğde ve Kayseri Çevresinde Bulunan Taçkapılar Üzerine Bazı
Düşünceler, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi Prof. Dr. Hamza Gündoğdu Armağanı,
C.6,S.25, s.474–503.
Mustafa Özdamar • Yaman Dede, Kırk Kandil Yayınları, İstanbul 2008.
Mustafa Özdemir • Kayseri’nin Pastırmacılık Sanatı, Emel Matbaacılık, Kayseri 1981
Mustafa Talas • “Tarihi Süreçte Türk Beslenme Kültürü ve Mehmet Eröz'e Göre Türk Yemekleri, Türkiyat Araştırmaları
Dergisi, 2005.
Mükrimin Halil Yinanç • Türkiye Tarihi Selçuklular Devri, I. Cilt, Yayına Hazırlayan: Refet Yinanç, TTK Yayınları, Ankara 2013.
Nazmi Özçelik • İlkçağ Tarihi ve Uygarlığı, Nobel Yayınları, Ankara 2009.
Necmettin Çalışkan • Kuruluşundan Günümüze Kayseri Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yayınları, Kayseri 1995.
Nejat Sefercioğlu • Türk Yemekleri (XVIII. Yüzyıla Ait Yazma Bir Yemek Risâlesi), KTB Yay., Ankara 1985
Nermin Şaman Doğan • “Kayseri’deki Selçuklu Külliyeleri”, Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi,
Bahar (16) 2012, s.191–214.
Neşet Çağatay • Ahilik Nedir, Ankara 1990.
Nevzat Özkan • “Pastırma Sözü Üzerine”, Dil Araştırmaları, S. 13 (Güz 2013), s. 45–55.
Nevzat Topal • “Seyyahların Gözüyle Avanos ve Çevresi”, Avanos Sempozyumu 23–24 Ekim 2014 Sempozyum Bildirileri,
Grafiker Yayınları, Ankara 2014, s.101–111.
Nihat Azamat • “Evhadüddîn–i Kirmânî”, DİA, C.11, 1995, s.518–520.