Page 166 - kayseri_mutfagi
P. 166
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Tıpaç
Patatesleri soyup halka halka doğrayın.
MALZEMELER
2 adet patlıcan Kabakları yıkayıp halka halka doğrayın.
2 adet kabak Patlıcanı yıkayıp alacalı soyun ve halka halka doğrayın.
2 adet patates Patlıcan, kabak ve patatesleri zeytinyağında kızartın.
2 adet havuç (arzu edilirse)
4 adet domates Domatesleri soyup ufak ufak doğrayın.
4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağında ince doğranmış sarımsakları
1 kase süzme yoğurt kavurun.
3 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber Kavrulan sarımsaklara domatesi ve baharatları ilave edip kısık
1 çay kaşığı pul biber ateşte 15 dakika pişirin.
1 çay kaşığı tuz Kızarttığımız sebzeleri tabaklara servis edip üzerine domatesli
sostan bolca dökün.
En üste süzme yoğurt dökerek servis edin.
166