Page 166 - kayseri_mutfagi
P. 166

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                         Tıpaç











                                                        Patatesleri soyup halka halka doğrayın.
                                 MALZEMELER
                                  2 adet patlıcan       Kabakları yıkayıp halka halka doğrayın.
                                    2 adet kabak        Patlıcanı yıkayıp alacalı soyun ve halka halka doğrayın.
                                   2 adet patates       Patlıcan, kabak ve patatesleri zeytinyağında kızartın.
                        2 adet havuç (arzu edilirse)
                                  4 adet domates        Domatesleri soyup ufak ufak doğrayın.
                                   4 diş sarımsak       2 yemek kaşığı zeytinyağında ince doğranmış sarımsakları
                              1 kase süzme yoğurt       kavurun.
                            3 su bardağı zeytinyağı
                             1 çay kaşığı karabiber     Kavrulan sarımsaklara domatesi ve baharatları ilave edip kısık
                              1 çay kaşığı pul biber    ateşte 15 dakika pişirin.
                                  1 çay kaşığı tuz      Kızarttığımız sebzeleri tabaklara servis edip üzerine domatesli
                                                        sostan bolca dökün.

                                                        En üste süzme yoğurt dökerek servis edin.


































         166
   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171