Page 164 - kayseri_mutfagi
P. 164

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                          Kabak Çıtması











                                                        Kuşbaşı etleri zeytinyağında suyunu salıp çekinceye kadar
                                 MALZEMELER             kavurun.
                              300 gr kuzu kuşbaşı
                                    3 adet kabak        Yemeklik doğranmış soğan, salça, tuz ve karabiberi ilave ederek
                                 2 adet yeşil biber     3 dakika daha kavurmaya devam edin.
                                1 adet kuru soğan       Kavrulan malzemeye yıkanmış pirinci ilave ederek karıştırın.
                                  2 adet domates        Hemen üzerine ince doğranmış kabak, domates ve yeşil biberi
                               1 çay bardağı pirinç     ilave ederek karıştırın.
                                  2 su bardağı su
                     1 yemek kaşığı domates salçası     Suyu ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin.
                          ½ çay bardağı zeytinyağı      Pişen yemeği yoğurtla servis edin.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz







































         164
   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169