Page 164 - kayseri_mutfagi
P. 164
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kabak Çıtması
Kuşbaşı etleri zeytinyağında suyunu salıp çekinceye kadar
MALZEMELER kavurun.
300 gr kuzu kuşbaşı
3 adet kabak Yemeklik doğranmış soğan, salça, tuz ve karabiberi ilave ederek
2 adet yeşil biber 3 dakika daha kavurmaya devam edin.
1 adet kuru soğan Kavrulan malzemeye yıkanmış pirinci ilave ederek karıştırın.
2 adet domates Hemen üzerine ince doğranmış kabak, domates ve yeşil biberi
1 çay bardağı pirinç ilave ederek karıştırın.
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası Suyu ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin.
½ çay bardağı zeytinyağı Pişen yemeği yoğurtla servis edin.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
164