Page 160 - kayseri_mutfagi
P. 160
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Patlıcan Kurusu
Kaynayan suda patlıcanları 6-7 dakika haşlayıp süzün.
MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.
150 gr kıyma Kavrulan soğanlara salçayı ilave edin.
1 adet kuru soğan Birkaç dakika daha kavurup içine süzdüğümüz patlıcanlar,
1 çay bardağı pirinç yıkanmış pirinç, bulgur, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası 2 bardak su ve koruk suyunu ilave edip kısık ateşte 25 dakika
1 yemek kaşığı tereyağı pişirin.
¼ bağ dereotu 10 dakika dinlendirdikten sonra arzu ederseniz süzme yoğurtla
¼ bağ maydanoz servis edin
4 yemek kaşığı koruk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
160