Page 160 - kayseri_mutfagi
P. 160

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                       Patlıcan Kurusu











                                                        Kaynayan suda patlıcanları 6-7 dakika haşlayıp süzün.
                                 MALZEMELER
                             20 adet kuru patlıcan      Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.
                                    150 gr kıyma        Kavrulan soğanlara salçayı ilave edin.
                                1 adet kuru soğan       Birkaç dakika daha kavurup içine süzdüğümüz patlıcanlar,
                               1 çay bardağı pirinç     yıkanmış pirinç, bulgur, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
                       1 çay bardağı pilavlık bulgur
                     1 yemek kaşığı domates salçası     2 bardak su ve koruk suyunu ilave edip kısık ateşte 25 dakika
                            1 yemek kaşığı tereyağı     pişirin.
                                   ¼ bağ dereotu        10 dakika dinlendirdikten sonra arzu ederseniz süzme yoğurtla
                                 ¼ bağ maydanoz         servis edin
                         4 yemek kaşığı koruk suyu
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz





































         160
   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165