Page 156 - kayseri_mutfagi
P. 156

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                   Patlıcan Kovalama











                                                        Patlıcanları közleyin.
                                 MALZEMELER
                                  8 adet patlıcan       Etleri yağda kısık ateşte kavurun.
                                 300 gr kuşbaşı et      Kavrulan etlere yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin.
                                  2 adet domates        Soğanlar kavrulunca salçayı ilave edip birkaç dakika kavurun.
                                 5 adet sivri biber
                                   4 diş sarımsak       Küp küp doğranmış domates, ince doğranmış yeşil biber ve
                                2 adet kuru soğan       sarımsakları ilave edip baharatlarını attıktan sonra kısık ateşte
                     1 yemek kaşığı domates salçası     20 dakika pişirin.
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı    Közlenmiş patlıcanları temizleyip, kuşbaşı doğrayıp tabaklara
                             1 çay kaşığı karabiber     alın.
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        Tabaklara aldığınız patlıcanların üzerine hazırladığımız soteyi
                                                        ilave ederek servis edin.



                                                        İsterseniz soteye patlıcanları ilave edip birkaç dakika daha
                                                        pişirerek de servis edebilirsiniz.































         156
   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161