Page 156 - kayseri_mutfagi
P. 156
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Patlıcan Kovalama
Patlıcanları közleyin.
MALZEMELER
8 adet patlıcan Etleri yağda kısık ateşte kavurun.
300 gr kuşbaşı et Kavrulan etlere yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin.
2 adet domates Soğanlar kavrulunca salçayı ilave edip birkaç dakika kavurun.
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak Küp küp doğranmış domates, ince doğranmış yeşil biber ve
2 adet kuru soğan sarımsakları ilave edip baharatlarını attıktan sonra kısık ateşte
1 yemek kaşığı domates salçası 20 dakika pişirin.
1/2 çay bardağı zeytinyağı Közlenmiş patlıcanları temizleyip, kuşbaşı doğrayıp tabaklara
1 çay kaşığı karabiber alın.
1 çay kaşığı tuz
Tabaklara aldığınız patlıcanların üzerine hazırladığımız soteyi
ilave ederek servis edin.
İsterseniz soteye patlıcanları ilave edip birkaç dakika daha
pişirerek de servis edebilirsiniz.
156