Page 152 - kayseri_mutfagi
P. 152
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Ispanak Boranisi
Ispanağı bol suda yıkayıp iyice temizledikten sonra, saplarını
MALZEMELER ve yapraklarını ufak ufak doğrayın.
1 kg ıspanak
200 gr az yağlı kuzu kıyma Bir tencerede kıyma ve soğanı zeytinyağında kavurun.
2 adet kuru soğan Kıymaya salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurmaya devam
1 yemek kaşığı salça edin.
3 diş sarımsak Ispanakları da üzerine ilave ederek 15 dakika kısık ateşte pişirin.
2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı Pişen yemeği sarımsaklı yoğurtla servis edin.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
152