Page 152 - kayseri_mutfagi
P. 152

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                      Ispanak Boranisi











                                                        Ispanağı bol suda yıkayıp iyice temizledikten sonra, saplarını
                                 MALZEMELER             ve yapraklarını ufak ufak doğrayın.
                                    1 kg ıspanak
                         200 gr az yağlı kuzu kıyma     Bir tencerede kıyma ve soğanı zeytinyağında kavurun.
                                2 adet kuru soğan       Kıymaya salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurmaya devam
                              1 yemek kaşığı salça      edin.
                                   3 diş sarımsak       Ispanakları da üzerine ilave ederek 15 dakika kısık ateşte pişirin.
                               2 su bardağı yoğurt
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı    Pişen yemeği sarımsaklı yoğurtla servis edin.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz










































          152
   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157