Page 154 - kayseri_mutfagi
P. 154

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                 Ispanak Kavurması











                                                        Ispanakları bol suda yıkayarak iyice temizleyip, kökleri ve
                                 MALZEMELER             yapraklarını ayrın.
                                    1 kg ıspanak
                            150 gr orta yağlı kıyma     Yaprak kısımlarını az miktar su ile haşlayın. Haşlanan ıspa-
                                  100 gr pastırma       nakları ince ince kıyın.
                     1 çay bardağı bulgur veya pirinç   Pirinç veya bulguru su ve tuz ile suyunu çekene kadar haşlayın.
                                    2 adet soğan        Zeytinyağında soğan ve kıymayı 10 dakika kavurup isteğe göre
                          1/3 çay bardağı zeytinyağı    pastırmayı veya sucuğu ilave edin.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz      Üzerine pirinç veya bulgur (isteğiniz üzere) ve ince kıyılmış
                                                        ıspanakları ilave edin.

                                                        Orta ateşte 5 dakika kavurup, servis edin.








































          154
   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159