Page 154 - kayseri_mutfagi
P. 154
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Ispanak Kavurması
Ispanakları bol suda yıkayarak iyice temizleyip, kökleri ve
MALZEMELER yapraklarını ayrın.
1 kg ıspanak
150 gr orta yağlı kıyma Yaprak kısımlarını az miktar su ile haşlayın. Haşlanan ıspa-
100 gr pastırma nakları ince ince kıyın.
1 çay bardağı bulgur veya pirinç Pirinç veya bulguru su ve tuz ile suyunu çekene kadar haşlayın.
2 adet soğan Zeytinyağında soğan ve kıymayı 10 dakika kavurup isteğe göre
1/3 çay bardağı zeytinyağı pastırmayı veya sucuğu ilave edin.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz Üzerine pirinç veya bulgur (isteğiniz üzere) ve ince kıyılmış
ıspanakları ilave edin.
Orta ateşte 5 dakika kavurup, servis edin.
154