Page 168 - kayseri_mutfagi
P. 168

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                          Zeytinyağlı Kuru Bamya











                                                        Kuru bamyaları kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
                                 MALZEMELER
                                150 gr kuru bamya       Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
                                1 adet kuru soğan       Kavrulan soğanlara salçalar ve sarımsağı ilave ederek birkaç
                                   3 diş sarımsak       dakika daha kavurmaya devam edin.
                                  2 adet domates        Süzülmüş kuru bamya, küp doğranmış domatesler, tuz, karabiber
                          1 tatlı kaşığı biber salçası  ve 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
                       1 tatlı kaşığı domates salçası
                          ½ çay bardağı zeytinyağı      İster soğuk, ister sıcak tabağa koyup servis edin.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz










































         168
   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173