Page 168 - kayseri_mutfagi
P. 168
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Zeytinyağlı Kuru Bamya
Kuru bamyaları kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
MALZEMELER
150 gr kuru bamya Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
1 adet kuru soğan Kavrulan soğanlara salçalar ve sarımsağı ilave ederek birkaç
3 diş sarımsak dakika daha kavurmaya devam edin.
2 adet domates Süzülmüş kuru bamya, küp doğranmış domatesler, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytinyağı İster soğuk, ister sıcak tabağa koyup servis edin.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
168