Page 172 - kayseri_mutfagi
P. 172
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kayseri Mantısı
Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
MALZEMELER yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
hamuru için dakika dinlendirin.
4.5 su bardağı un Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı
1 adet yumurta toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
1 bardak su
1 çay kaşığı tuz Hamurdan 3 adet beze yapın.
Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın.
iç harcı
300 gr az yağlı kıyma 1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritlerden 1 cm’lik
2 adet soğan kare mantı hamuru hazırlayın.
1 çay kaşığı kırmızı toz biber Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz Ters köşeleri karşılıklı gelecek şekilde hamurları kapatın.
mantı sosu Diğer 2 adet bezeyi de aynı şekilde yapın.
2 adet domates Tereyağını tencereye alın, ufak doğranmış yeşil biberleri kavurun.
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı tereyağı Kavrulan bibere domates salçası, tuz, kırmızı toz biber ekleyin
1 yemek kaşığı domates salçası ve 1-2 dakika daha kavurun.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber En son ufak doğranmış domatesleri ilave ederek 10 dakikla
1 çay kaşığı tuz daha pişirip sosu hazır edin.
üzeri için Kaynamış tuzlu suya mantıları atıp pişirin.
2 su bardağı yoğurt Mantıları süzün, süzülen sudan 3 bardak ayırıp, hazırladığımız
2 diş sarımsak sosa ilave edip kaynatın.
Mantıları sosun içine atıp karıştırın ve birkaç dakika pişirip
tabağa alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.
172