Page 172 - kayseri_mutfagi
P. 172

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                        Kayseri Mantısı











                                                        Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
                                 MALZEMELER             yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
                                    hamuru için         dakika dinlendirin.
                                4.5 su bardağı un       Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı
                                  1 adet yumurta        toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
                                     1 bardak su
                                  1 çay kaşığı tuz      Hamurdan 3 adet beze yapın.
                                                        Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın.
                                        iç harcı
                             300 gr az yağlı kıyma      1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritlerden 1 cm’lik
                                    2 adet soğan        kare mantı hamuru hazırlayın.
                        1 çay kaşığı kırmızı toz biber  Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz      Ters köşeleri karşılıklı gelecek şekilde hamurları kapatın.
                                     mantı sosu         Diğer 2 adet bezeyi de aynı şekilde yapın.
                                  2 adet domates        Tereyağını tencereye alın, ufak doğranmış yeşil biberleri kavurun.
                                 2 adet yeşil biber
                           3 yemek kaşığı tereyağı      Kavrulan bibere domates salçası, tuz, kırmızı toz biber ekleyin
                     1 yemek kaşığı domates salçası     ve 1-2 dakika daha kavurun.
                       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber  En son ufak doğranmış domatesleri ilave ederek 10 dakikla
                                  1 çay kaşığı tuz      daha pişirip sosu hazır edin.
                                      üzeri için        Kaynamış tuzlu suya mantıları atıp pişirin.
                               2 su bardağı yoğurt      Mantıları süzün, süzülen sudan 3 bardak ayırıp, hazırladığımız
                                   2 diş sarımsak       sosa ilave edip kaynatın.

                                                        Mantıları sosun içine atıp karıştırın ve birkaç dakika pişirip
                                                        tabağa alın.

                                                        Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.









          172
   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177