Page 174 - kayseri_mutfagi
P. 174

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                            Tepsi Mantısı











                                                        Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
                                 MALZEMELER             yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
                                4.5 su bardağı un       dakika dinlendirin.
                                  1 adet yumurta
                                  1 çay bardağı su      Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı
                                  1 tatlı kaşığı tuz    toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
                            250 gr orta yağlı kıyma     Hamurdan 3 adet beze yapın.
                            2 çorba kaşığı tereyağı     Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın.
                           2 çorba kaşığı zeytinyağı
                                2 adet kuru soğan       1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritlerden 1 cm’lik
                         1 çorba kaşığı biber salçası   kare mantı hamuru hazırlayın.
                      1 çorba kaşığı domates salçası    Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun.
                       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
                             1 çay kaşığı karabiber     Hamurların dört ucunu bir araya getirerek mantıları hazırlayın.
                                  1 çay kaşığı tuz      Yağlanmış tepsiye mantıları düzgünce sıralayın.

                                                        Salçaları tereyağında kavurun, tuz, karabiber ve 2 su bardağı
                                                        su ilave ederek kaynatıp sosu hazırlayın.

                                                        Tepsideki mantıları 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

                                                        Fırından çıkan mantıya sıcak sosu ilave edin. Ocakta kısık
                                                        ateşte 5 dakika pişirin.
                                                        Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek servis edin.





















          174
   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179