Page 174 - kayseri_mutfagi
P. 174
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Tepsi Mantısı
Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
MALZEMELER yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
4.5 su bardağı un dakika dinlendirin.
1 adet yumurta
1 çay bardağı su Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı
1 tatlı kaşığı tuz toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
250 gr orta yağlı kıyma Hamurdan 3 adet beze yapın.
2 çorba kaşığı tereyağı Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın.
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan 1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritlerden 1 cm’lik
1 çorba kaşığı biber salçası kare mantı hamuru hazırlayın.
1 çorba kaşığı domates salçası Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber Hamurların dört ucunu bir araya getirerek mantıları hazırlayın.
1 çay kaşığı tuz Yağlanmış tepsiye mantıları düzgünce sıralayın.
Salçaları tereyağında kavurun, tuz, karabiber ve 2 su bardağı
su ilave ederek kaynatıp sosu hazırlayın.
Tepsideki mantıları 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan mantıya sıcak sosu ilave edin. Ocakta kısık
ateşte 5 dakika pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek servis edin.
174