Page 176 - kayseri_mutfagi
P. 176

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                               Yağ Mantısı











                                                        Ilık suyun içinde maya ve şekeri karıştırıp mayalanması için
                                 MALZEMELER             5 dakika bekleyin.
                                 5.5 su bardağı un
                             1 tatlı kaşığı yaş maya    Mayalı suya, yumurtayı, zeytinyağını, yoğurt ve tuzu karıştırın.
                                  1 adet yumurta        Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
                              1 çay bardağı yoğurt      30 dakika dinlendirin.
                            2 çorba kaşığı tereyağı     Kıymanın üzerine ince doğranmış biberleri, tuzu ve kırmızı toz
                                  1 bardak ılık su      biberi ekleyip iyice yoğurun.
                              1 çay kaşığı toz şeker    Sos için tereyağını ve zeytinyağını tavaya ilave edip domates
                                  1 tatlı kaşığı tuz    salçasını kavurun.
                                    300 gr kıyma
                                 2 adet sivri biber     Tuzu, kırmızı toz biberi ve suyu ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
                       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber  Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.
                                  1 tatlı kaşığı tuz
                            5 su bardağı zeytinyağı     Oklava ile kalın bir yufka büyüklüğünde açın.
                                                        Su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesin.
                                       sosu için
                            1 çorba kaşığı tereyağı     Hamurların içine iç harç ekleyin.
                          2 çorba kaşığı zeytinyağı     Hamurun kenarından içe doğru yan yana katlayın.
                      2 çorba kaşığı domates salçası    (İsterseniz yuvarlak bezeler gibi de kapatabilirsiniz)
                       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
                                     1 bardak su        Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
                                  1 çay kaşığı tuz      Kızgın yağda önce kıymalı tarafını daha sonra diğer tarafını
                            3 bardak süzme yoğurt       kızartın.
                                   2 diş sarımsak
                                                        Hazırlanan sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
















          176
   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181