Page 176 - kayseri_mutfagi
P. 176
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Yağ Mantısı
Ilık suyun içinde maya ve şekeri karıştırıp mayalanması için
MALZEMELER 5 dakika bekleyin.
5.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya Mayalı suya, yumurtayı, zeytinyağını, yoğurt ve tuzu karıştırın.
1 adet yumurta Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
1 çay bardağı yoğurt 30 dakika dinlendirin.
2 çorba kaşığı tereyağı Kıymanın üzerine ince doğranmış biberleri, tuzu ve kırmızı toz
1 bardak ılık su biberi ekleyip iyice yoğurun.
1 çay kaşığı toz şeker Sos için tereyağını ve zeytinyağını tavaya ilave edip domates
1 tatlı kaşığı tuz salçasını kavurun.
300 gr kıyma
2 adet sivri biber Tuzu, kırmızı toz biberi ve suyu ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı zeytinyağı Oklava ile kalın bir yufka büyüklüğünde açın.
Su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesin.
sosu için
1 çorba kaşığı tereyağı Hamurların içine iç harç ekleyin.
2 çorba kaşığı zeytinyağı Hamurun kenarından içe doğru yan yana katlayın.
2 çorba kaşığı domates salçası (İsterseniz yuvarlak bezeler gibi de kapatabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 bardak su Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
1 çay kaşığı tuz Kızgın yağda önce kıymalı tarafını daha sonra diğer tarafını
3 bardak süzme yoğurt kızartın.
2 diş sarımsak
Hazırlanan sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
176