Page 180 - kayseri_mutfagi
P. 180
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Çerkez Mantısı
Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
MALZEMELER yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
3 su bardağı un dakika dinlendirin.
3 adet patates
1 adet yumurta Patatesleri haşlayın, tuz ve karabiber ilave ederek iyice ezip
2 yemek kaşığı tereyağı karıştırın.
1 çay kaşığı pul biber Hamurdan 2 adet beze yapın.
1 çay kaşığı karabiber Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın.
1 çay kaşığı tuz
2 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritlerden 2 cm’lik
kare mantı hamuru hazırlayın.
Hazırladığımız patatesli içleri kestiğiniz hamurlara koyup
muska şeklinde katlayın.
Mantıları 15 dakika haşlayıp üzerine tereyağında yakılmış pul
biber ilave ederek servis edin.
180