Page 180 - kayseri_mutfagi
P. 180

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                         Çerkez Mantısı











                                                        Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
                                 MALZEMELER             yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
                                  3 su bardağı un       dakika dinlendirin.
                                   3 adet patates
                                  1 adet yumurta        Patatesleri haşlayın, tuz ve karabiber ilave ederek iyice ezip
                            2 yemek kaşığı tereyağı     karıştırın.
                              1 çay kaşığı pul biber    Hamurdan 2 adet beze yapın.
                             1 çay kaşığı karabiber     Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın.
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        2 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritlerden 2 cm’lik
                                                        kare mantı hamuru hazırlayın.

                                                        Hazırladığımız patatesli içleri kestiğiniz hamurlara koyup
                                                        muska şeklinde katlayın.
                                                        Mantıları 15 dakika haşlayıp üzerine tereyağında yakılmış pul
                                                        biber ilave ederek servis edin.


































         180
   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185