Page 178 - kayseri_mutfagi
P. 178

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                             Paşa Mantısı











                                                        Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
                                 MALZEMELER             yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
                                    175 gr kıyma        dakika dinlendirin.
                                      3 domates
                                    1/4 maydanoz        Kıymayı tereyağında kavurun, tuz, karabiber ve ince kıyılmış
                                   3 diş sarımsak       maydanozu ilave ederek karıştırıp altını kapatın.
                                 2.5 su bardağı un      8 bezeye ayırdığın hamuru açın ve 4 cm’lik şeritler kesin.
                                      2 yumurta         İçine hazırlanan içten koyup muska şeklinde katlayın.
                           2 çay bardağı zeytinyağı
                                  200 gr tereyağı       Zeytinyağını kızdırıp mantının üzerine dökün ve 180 derece
                                2.5 çay bardağı su      fırında 30 dakika pişirin.
                              1.5 su bardağı yoğurt     Rendelenen domatesleri tereyağında tuz ve karabiberle pişirin.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  2 çay kaşığı tuz      Fırından çıkan mantıya sosu döküp, sarımsaklı yoğurtla servis
                                                        edin.




































          178
   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183