Page 178 - kayseri_mutfagi
P. 178
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Paşa Mantısı
Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekle-
MALZEMELER yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30
175 gr kıyma dakika dinlendirin.
3 domates
1/4 maydanoz Kıymayı tereyağında kavurun, tuz, karabiber ve ince kıyılmış
3 diş sarımsak maydanozu ilave ederek karıştırıp altını kapatın.
2.5 su bardağı un 8 bezeye ayırdığın hamuru açın ve 4 cm’lik şeritler kesin.
2 yumurta İçine hazırlanan içten koyup muska şeklinde katlayın.
2 çay bardağı zeytinyağı
200 gr tereyağı Zeytinyağını kızdırıp mantının üzerine dökün ve 180 derece
2.5 çay bardağı su fırında 30 dakika pişirin.
1.5 su bardağı yoğurt Rendelenen domatesleri tereyağında tuz ve karabiberle pişirin.
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz Fırından çıkan mantıya sosu döküp, sarımsaklı yoğurtla servis
edin.
178