Page 182 - kayseri_mutfagi
P. 182

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                  Piruhi Mantı (Prov)











                                                        Yumurta, su ve tuzu karıştırın. İçerisine unu azar azar ekle-
                                 MALZEMELER             yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup, 30
                                4.5 su bardağı un       dakika bekletin.
                                  1 adet yumurta
                                  1 çay bardağı su      İnce kıyılmış soğan, maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir ve
                 2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir    kırmızı toz biberi bir kaba alıp iyice karıştırın.
                              1/2 demet maydanoz        Hamurdan 3 adet beze yapın.
                                2 adet kuru soğan       Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın ve 3 cm genişli-
                       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber  ğinde şeritler kesin.
                            2 çorba kaşığı tereyağı
                                     8 bardak su        Kesilen şeritlerden 3 cm’lik kare mantı hamuru hazırlayın.
                      1 çorba kaşığı domates salçası    Hamurların ortasına iç harcından koyun.
                       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
                                  1 tatlı kaşığı tuz    Hamurlar karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde üçgen
                                                        katlayın.

                                                        Mantıları tereyağında kızartın.
                                                        Erittiğiniz tereyağına domates salçasını ekleyin.

                                                        Tuz, kırmızı toz biberi ve kaynar suyu ilave edip, 10 dakika
                                                        kaynatın.

                                                        Kızarmış mantıları sosun içine ilave edip 5-6 dakika daha
                                                        pişirip servis edin.





















          182
   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187