Page 182 - kayseri_mutfagi
P. 182
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Piruhi Mantı (Prov)
Yumurta, su ve tuzu karıştırın. İçerisine unu azar azar ekle-
MALZEMELER yerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup, 30
4.5 su bardağı un dakika bekletin.
1 adet yumurta
1 çay bardağı su İnce kıyılmış soğan, maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir ve
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir kırmızı toz biberi bir kaba alıp iyice karıştırın.
1/2 demet maydanoz Hamurdan 3 adet beze yapın.
2 adet kuru soğan Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın ve 3 cm genişli-
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ğinde şeritler kesin.
2 çorba kaşığı tereyağı
8 bardak su Kesilen şeritlerden 3 cm’lik kare mantı hamuru hazırlayın.
1 çorba kaşığı domates salçası Hamurların ortasına iç harcından koyun.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz Hamurlar karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde üçgen
katlayın.
Mantıları tereyağında kızartın.
Erittiğiniz tereyağına domates salçasını ekleyin.
Tuz, kırmızı toz biberi ve kaynar suyu ilave edip, 10 dakika
kaynatın.
Kızarmış mantıları sosun içine ilave edip 5-6 dakika daha
pişirip servis edin.
182