Page 262 - kayseri_mutfagi
P. 262

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                               Gül Şerbeti











                                                        Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kopartın.
                                 MALZEMELER
                               60 adet pembe gül        Yaprakların üzerine bir bardak şeker serpin ve elinizle yap-
                             4 su bardağı toz şeker     rakları iyice ovalayın. Şekerle ovaladığınız gül yapraklarını
                                     2 bardak su        bir gece bekletin.
                          1 çorba kaşığı limon suyu     Derin bir tencerede 3 bardak şeker ve 2 bardak su ilave edip 20
                                                        dakika kaynatın.

                                                        İnce bir tülbent yardımıyla kaynamış şerbeti süzün.
                                                        Buzdolabında iyice soğuduktan sonra sulandırıp servis edin.













































         262
   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267