Page 266 - kayseri_mutfagi
P. 266
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Pastırma
Tüm etin üzerine bıçakla 5 cm’lik delikler açın.
MALZEMELER
1.5 kg dana eti (sırt kısımından) Açılan delikleri tuz ile doldurun,
230 gr çemen tozu Eti 7 gün boyunca kanlı suyu salıp tuzu eminceye kadar bekletin.
100 gr sarımsak 7 günün sonunda eti iyice yıkayıp kurulayın ve üzerine ağırlık
230 gr kırmızı toz biber yerleştirip bir bezle üzerini örtün.
30 gr kimyon
25 gr baharat karışımı Etin üzerine serdiğiniz bezi günde 2 defa değiştirin.
30 gr tuz Bu işleme, et tüm suyunu kaybedene kadar 3 gün boyunca
su devam edin.
Eti mutfak ipi ile kenarından bağlayıp uygun bir yere asarak
9-10 gün kurutun.
Çemen için sarımsakları ince kıydıktan sonra kalan malzeme
ve su ile kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Hazırladığınız çemeni kuruyan etin üzerine yedirerek sürün.
Tekrar ipe bağlayarak bir hafta boyunca soğuk bir yerde bekletin.
İnce ince doğrayıp servis edin.
266