Page 266 - kayseri_mutfagi
P. 266

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                   Pastırma











                                                        Tüm etin üzerine bıçakla 5 cm’lik delikler açın.
                                 MALZEMELER
                    1.5 kg dana eti (sırt kısımından)   Açılan delikleri tuz ile doldurun,
                                230 gr çemen tozu       Eti 7 gün boyunca kanlı suyu salıp tuzu eminceye kadar bekletin.
                                  100 gr sarımsak       7 günün sonunda eti iyice yıkayıp kurulayın ve üzerine ağırlık
                            230 gr kırmızı toz biber    yerleştirip bir bezle üzerini örtün.
                                    30 gr kimyon
                            25 gr baharat karışımı      Etin üzerine serdiğiniz bezi günde 2 defa değiştirin.
                                       30 gr tuz        Bu işleme, et tüm suyunu kaybedene kadar 3 gün boyunca
                                             su         devam edin.

                                                        Eti mutfak ipi ile kenarından bağlayıp uygun bir yere asarak
                                                        9-10 gün kurutun.
                                                        Çemen için sarımsakları ince kıydıktan sonra kalan malzeme
                                                        ve su ile kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

                                                        Hazırladığınız çemeni kuruyan etin üzerine yedirerek sürün.
                                                        Tekrar ipe bağlayarak bir hafta boyunca soğuk bir yerde bekletin.

                                                        İnce ince doğrayıp servis edin.



























         266
   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271