Page 270 - kayseri_mutfagi
P. 270

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                        Kayseri Sucuğu











                                                        Etleri kıyma makinesinde bir kere çekin.
                                 MALZEMELER
                                 800 gr dana döş        Sarımsakları tuz ile iyice dövün.
                                  200 gr kuzu eti       Tüm baharatları, dövülmüş sarımsak ve ½ çay bardağı suyu
                                  125 gr sarımsak       kıymaya ilave edip en az 15-20 dakika yoğurun.
                               50 gr tatlı toz biber    Yoğurduğunuz kıymayı bir kaba alın ve ağızını hava almayacak
                                25 gr acı toz biber     şekilde kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
                                    15 gr kimyon
                                  15 gr yedi bahar      Kuru bağırsakları soğuk suda yumuşayıncaya kadar bekletin.
                                        15 gr tuz       Kuru bağırsağın içine ondan daha dar bir silindir sokup hava
                             2 metre kuru bağırsak      alacak yer kalmayacak şekilde dinlenmiş kıymayı 10-12 cm.’lik
                                                        parçalar halinde doldurup uçlarını mutfak ipi ile bağlayın.

                                                        Hazır olan sucukları uzun bir ipe bağlayıp serin hatta rüzgarlı
                                                        bir yerde 3 ila 5 gün arası kurumaya bırakın.

                                                        Daha sonra hazır olan sucuğu, halka halka doğrayıp az yağda
                                                        kavurarak servis edin.































         270
   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275