Page 270 - kayseri_mutfagi
P. 270
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kayseri Sucuğu
Etleri kıyma makinesinde bir kere çekin.
MALZEMELER
800 gr dana döş Sarımsakları tuz ile iyice dövün.
200 gr kuzu eti Tüm baharatları, dövülmüş sarımsak ve ½ çay bardağı suyu
125 gr sarımsak kıymaya ilave edip en az 15-20 dakika yoğurun.
50 gr tatlı toz biber Yoğurduğunuz kıymayı bir kaba alın ve ağızını hava almayacak
25 gr acı toz biber şekilde kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
15 gr kimyon
15 gr yedi bahar Kuru bağırsakları soğuk suda yumuşayıncaya kadar bekletin.
15 gr tuz Kuru bağırsağın içine ondan daha dar bir silindir sokup hava
2 metre kuru bağırsak alacak yer kalmayacak şekilde dinlenmiş kıymayı 10-12 cm.’lik
parçalar halinde doldurup uçlarını mutfak ipi ile bağlayın.
Hazır olan sucukları uzun bir ipe bağlayıp serin hatta rüzgarlı
bir yerde 3 ila 5 gün arası kurumaya bırakın.
Daha sonra hazır olan sucuğu, halka halka doğrayıp az yağda
kavurarak servis edin.
270