Page 272 - kayseri_mutfagi
P. 272

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                   Sucuk İçi











                                                        Kıymanın içine havanda ezilen sarımsakları ve baharatları
                                 MALZEMELER             ilave edin.
                   1 kg et (500 gr dana, 500 gr kuzu)
                                  1 tatlı kaşığı tuz    Baharatlı kıymayı iyice yoğurun.
                             1 çorba kaşığı kimyon      4 saat dinlendirin,
                          1 çorba kaşığı yeni bahar     Dinlendirdiğiniz kıymalı karışımı birkaç buzdolabı poşetine
                           1 çorba kaşığı karabiber     koyun ve dondurucuda bekletin.
                                  100 gr tereyağı
                             ½ çay bardağı sıvı yağ     Yemek istediğinizde buzluktan çıkartıp biraz bekletip tereya-
                                                        ğında kavurarak servis edin.













































          272
   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277