Page 276 - kayseri_mutfagi
P. 276

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                          Kelek Turşusu











                                                        1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek
                                 MALZEMELER             iyice karıştırın.
                               2 kg orta boy kelek
                                  10 diş sarımsak       Kelekleri yıkayıp birkaç yerinden delikler açın.
                                 15-20 adet nohut       Kelekleri turşu kuracağınız kavanoza, arasına nohut ve sarım-
                          2 yemek kaşığı kaya tuzu      sakları atarak yerleştirin.
                                1 çay bardağı sirke     Hazırladığımız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.
                             1 tatlı kaşığı toz şeker
                                             su         Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.














































         276
   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281