Page 278 - kayseri_mutfagi
P. 278
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Patlıcan Turşusu
Patlıcanları iri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tuzlu suda
MALZEMELER 30 dakika bekletin.
2 kg Yamula patlıcanı
10 diş sarımsak 1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek
15-20 adet nohut iyice karıştırın.
2 yemek kaşığı kaya tuzu Doğranmış patlıcanları turşu kuracağınız kavanoza, arasına
1 çay bardağı sirke nohut ve sarımsakları atarak yerleştirin.
1 tatlı kaşığı toz şeker Hazırladığınız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.
su
Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.
278