Page 278 - kayseri_mutfagi
P. 278

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                      Patlıcan Turşusu











                                                        Patlıcanları iri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tuzlu suda
                                 MALZEMELER             30 dakika bekletin.
                             2 kg Yamula patlıcanı
                                  10 diş sarımsak       1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek
                                 15-20 adet nohut       iyice karıştırın.
                          2 yemek kaşığı kaya tuzu      Doğranmış patlıcanları turşu kuracağınız kavanoza, arasına
                               1 çay bardağı sirke      nohut ve sarımsakları atarak yerleştirin.
                             1 tatlı kaşığı toz şeker   Hazırladığınız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.
                                             su
                                                        Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.













































         278
   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283