Page 280 - kayseri_mutfagi
P. 280

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                       Lahana Turşusu











                                                        Lahananın ortasındaki sert bölümü oyularak çıkartın ve iste-
                                 MALZEMELER             diğiniz büyüklükte parçalara ayırıp yıkayın.
                                    1 adet lahana
                                  10 diş sarımsak       Daha sonra geniş bir kapta lahanaları tuz ile yoğurup yarım
                          1 yemek kaşığı kaya tuzu      saat bekletin.
                                1 çay bardağı sirke     Kavanoza bastırarak yerleştirdiğimiz lahanaların arasına
                                             su         sarımsakları ilave edin.

                                                        Sirkeyi ve suyu ilave ettikten sonra ağzını iyice kapatın.
                                                        En az iki hafta güneş görmeyen bir yerde bekletip servis edin.













































         280
   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285