Page 284 - kayseri_mutfagi
P. 284

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI








                         GÜNBATTI, Cahit, Kültepe - Kaniş Anadolu’da İlk Yazı, İlk Belgeler, Kayseri Büyükşehir
                         Belediyesi Kültür Yayınları Tarih Dizisi No: 89, Kayseri


                         IŞIN, Priscilla Mary. Osmanlı Mutfak Sözlüğü, (1. Basım) Kitap Yayınevi, İstanbul, 2010

                         ÖZ, Esma, “Kültepe Tabletlerine Göre Asur Ticaret Kolonileri Döneminde Anadolu’da
                         Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık” Gazi Üniversitesi, Akademik Bakış, Sayfa 285 – 294, Cilt
                         5, Sayı 9, Kış 2011, Ankara, 2011

                         ÖZ, Esma, Kültepe Tabletlerinde Geçen hašlātum Kelimesi Üzerine Bir Değerlendirme,
                         Tarih Araştırmaları Dergisi Cilt: 31 Sayı: 51 Sayfa: 159-164 Yayın Tarihi: 2012, Ankara

                         ÖZ, Esma, ALBAYRAK, İrfan, 1963 Yılı Kültepe Kazısında Ele Geçen Altı Yeni Tablet ARC-
                         HIVUM ANATOLICUM (ArAn) 8/2 2005 21-45

                         KAHRAMAN, S. A., DAĞLI, Y.(Haz.) Günümüz Türkçesiyle Evliya Çelebi Seyahatnamesi:
                         (3. Kitap, 1. Cilt) Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.


                         KAPLAN, Melike, ARIHAN KARAÖZ, Seda, Antik Çağda Günümüze Bir Şifa Kaynağı; Zeytin
                         ve Zeytinyağının Halk Tıbbında Kullanımı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya
                         Fakültesi Dergisi, Cilt: 52 Sayı: 2 Yayın Tarihi: 2012, Ankara

                         KARAUĞUZ, Güngör, Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek, Arkeoloji ve Sanat Yayınları,
                         Ankara, 2006.


                         KİLİSLİ, Rifat (Haz.) Divanü Lugatı’t-Türk, C. I, II, III İstanbul, 1333 - 1335 (1917 - 1919)

                         KÜÇÜKBEZCİ, Hatice Gül, M.Ö. 2. Bin Yılın İlk Çeyreğinde (Assur Ticaret Kolonileri
                         Çağı’nda) Orta Anadolu’nun Sosyoekonomik Yapısı, Doktora Tezi, Selçuk Üniversitesi
                         Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilimdalı, Konya, 2010

                         ŞAHİN. Hasan Ali, Cumhuriyetin 80 Yılında Kültepe Kanis Kazıları, Erciyes Üniver-
                         sitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Sayı : 22 Yıl : 2007/1
                         (151-166 s.), Kayseri

                         ŞAHİNGÖZ, Semra Akar, AKBULUT, Burcu Ayşenur, ÖRGÜN, Emrah ÖRGÜN Hititler Döne-
                         minde Beslenme ve Mutfak Kültürü, III. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, 08-10
                         Ekim 2015, Sayfa: 389-395 Ankara, 2015

                         SATOĞLU, Abdullah, Kayseri Pastırmacılığı, Hakimiyet Matbaası, Kayseri 1960



         284
   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288