Page 283 - kayseri_mutfagi
P. 283

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                     KA Y SERİ MUTF A ĞI









                         Kaynakça











                         Basılı Yayınlar:
                         ALP, Sedat, Hitit Çağında Anadolu, TÜBİTAK Yayınları, Ankara, 2001.

                         ARAT, Reşit Rahmeti (Haz.) Kutadgu Bilig, 1 (Metin), Ankara, 1947

                         ATAKUMAN, Çiğdem, TANYERİ ERDEMİR, Tuğba, ERDEM, Deniz, KOÇ, İlker, Hititler, Orta-
                         doğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Merkezi, Ankara, Ekim, 2006

                         ATALAY, Besim (Haz.) Divanü Lugat-it-Türk Tercümesi, C. I, II, III, TDK Yayınları, Ankara,
                         1939, 1940, 1941

                         ATEŞ, Enver, Kültepe Kalıntıları ve Kil Tabletler, Anadolu Uygarlıkları ve Sanatı I San 111
                         Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi, Ankara, 2014


                         BUDAK, N., ŞAHİN, H., ÇİÇEK, B., YILMAZ, M. Kayseri İlinin Yemek Alışkanlıkları ve Kay-
                         seri Yemekleri, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme
                         Bölümü, 2004


                         DELEMEN, İnci, Antik Dönemde Beslenme, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
                         Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü Yayınları, İstanbul, 2001.


                         DİNÇOL, Ali, “Hititler” Anadolu Uygarlıkları, Görsel Anadolu Tarihi Ansiklopedisi, C. I,
                         İstanbul, 1982.

                         ERÖZ, Mehmet; Türk Kültürü Araştırmaları, Kutluğ Yay., s. 160, İstanbul, 1977

                         ERTEM, Hayri, Çivi Yazılı Metinlere Göre Hititlerde Tarla Tarımı, Belleten, Türk Tarih
                         Kurumu Yayınları, Ankara, 1972.

                         EVCİ, İsmail, Kayseri ve Kayseri Sofrası, Kaysav Vakfı Yayınları, Kayseri


                         GENÇ, Reşat. “XI. Yüzyılda Türk Mutfağı” Turkish Cuisine, http://www.turkishcuisine.
                         org/pages.php?ParentID=1&PagingIndex=0


                                                                                                                        283
   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288