Page 283 - kayseri_mutfagi
P. 283
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kaynakça
Basılı Yayınlar:
ALP, Sedat, Hitit Çağında Anadolu, TÜBİTAK Yayınları, Ankara, 2001.
ARAT, Reşit Rahmeti (Haz.) Kutadgu Bilig, 1 (Metin), Ankara, 1947
ATAKUMAN, Çiğdem, TANYERİ ERDEMİR, Tuğba, ERDEM, Deniz, KOÇ, İlker, Hititler, Orta-
doğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Merkezi, Ankara, Ekim, 2006
ATALAY, Besim (Haz.) Divanü Lugat-it-Türk Tercümesi, C. I, II, III, TDK Yayınları, Ankara,
1939, 1940, 1941
ATEŞ, Enver, Kültepe Kalıntıları ve Kil Tabletler, Anadolu Uygarlıkları ve Sanatı I San 111
Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi, Ankara, 2014
BUDAK, N., ŞAHİN, H., ÇİÇEK, B., YILMAZ, M. Kayseri İlinin Yemek Alışkanlıkları ve Kay-
seri Yemekleri, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme
Bölümü, 2004
DELEMEN, İnci, Antik Dönemde Beslenme, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü Yayınları, İstanbul, 2001.
DİNÇOL, Ali, “Hititler” Anadolu Uygarlıkları, Görsel Anadolu Tarihi Ansiklopedisi, C. I,
İstanbul, 1982.
ERÖZ, Mehmet; Türk Kültürü Araştırmaları, Kutluğ Yay., s. 160, İstanbul, 1977
ERTEM, Hayri, Çivi Yazılı Metinlere Göre Hititlerde Tarla Tarımı, Belleten, Türk Tarih
Kurumu Yayınları, Ankara, 1972.
EVCİ, İsmail, Kayseri ve Kayseri Sofrası, Kaysav Vakfı Yayınları, Kayseri
GENÇ, Reşat. “XI. Yüzyılda Türk Mutfağı” Turkish Cuisine, http://www.turkishcuisine.
org/pages.php?ParentID=1&PagingIndex=0
283