Page 258 - kayseri_mutfagi
P. 258

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                           Kayısı Şerbeti











                                                        Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın.
                                 MALZEMELER
                                      1 kg kayısı       Bir tencerede ayıklanmış kayısı ve toz şekeri karıştırıp üstünü
                             2 su bardağı toz şeker     kapatıp en az 8-10 saat bekletin.
                                        2 litre su      Tencereye suyu ilave ederek 1 saate yakın kaynatın.
                                                        Altını kapattıktan sonra bir tel süzgeçte kaşığın arkasıyla iyice
                                                        ezerek süzün.

                                                        Hazır olan şerbeti buzdolabında soğutarak servis edin.














































         258
   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263