Page 254 - kayseri_mutfagi
P. 254
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kedi Bacağı/Cevizli Sucuk
Pekmez ve 3 su bardağı suyu ocağa koyup kaynatın.
MALZEMELER
3 su bardağı üzüm pekmezi Nişastayı 1 bardak su ile iyice karıştırın.
½ kg ceviz içi (doğranmamış) Kaynayan pekmezli karışıma, nişastalı su ve şekeri ilave edin.
1 çay bardağı nişasta 1-2 dakika karıştırarak kaynatıp altını kapatın.
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker Cevizleri iğne yardımıyla yorgan ipine geçirip sonrasında birkaç
4 su bardağı su kere şıranın içine batırıp çıkarın.
Daha sonra uygun bir yere asarak en az 2 gün kurutup servis edin.
254