Page 254 - kayseri_mutfagi
P. 254

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                       Kedi Bacağı/Cevizli Sucuk











                                                        Pekmez ve 3 su bardağı suyu ocağa koyup kaynatın.
                                 MALZEMELER
                         3 su bardağı üzüm pekmezi      Nişastayı 1 bardak su ile iyice karıştırın.
                      ½ kg ceviz içi (doğranmamış)      Kaynayan pekmezli karışıma, nişastalı su ve şekeri ilave edin.
                             1 çay bardağı nişasta      1-2 dakika karıştırarak kaynatıp altını kapatın.
                                 1 çay bardağı un
                            1 çay bardağı toz şeker     Cevizleri iğne yardımıyla yorgan ipine geçirip sonrasında birkaç
                                  4 su bardağı su       kere şıranın içine batırıp çıkarın.
                                                        Daha sonra uygun bir yere asarak en az 2 gün kurutup servis edin.














































         254
   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259