Page 252 - kayseri_mutfagi
P. 252

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                               Taş Kadayıf











                                                        Hamuru için, 1 bardak sütün içinde şeker ve mayayı eritin.
                                 MALZEMELER
                                  1 bardak ılık süt     Yumurta ve tuzu çırpıp içine mayalı sütü ve 2 bardak sütü
                                  2 adet yumurta        ekleyin.
                                  2 su bardağı süt      Sütün içine un ilave ederek muhallebi kıvamında bir hamur
                                  5 su bardağı un       hazırlayın.
                                1/2 paket yaş maya      Hazır olan hamuru 30 dakika dinlendirin.
                               1 çay kaşığı ucu tuz
                              1 çay kaşığı toz şeker    Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp içine dilim limonu atıp altını
                       2 su bardağı iri çekilmiş ceviz  kapatın ve soğumaya bırakın.
                               2 tatlı kaşığı tarçın    İçi için tarçın şeker ve cevizleri karıştırın.
                            4 çorba kaşığı toz şeker
                                                        Kızgın tavaya bir küçük kepçe ile hamuru dökün ve tek tarafını
                                     şerbeti için       göz göz olana dek pişirin.
                             6 su bardağı toz şeker
                                     4 bardak su        Pişen hamurları soğumadan (Soğursa yapışmaz) cevizli iç
                                    1 dilim limon       ekleyip kenarlarını kapatın.
                              4 su bardağı sıvı yağ     Kızgın yağda her iki tarafını da pişirip soğuk şerbetin içine
                                                        bırakın.

                                                        1 saat beklettikten sonra servis edin.


























         252
   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257