Page 252 - kayseri_mutfagi
P. 252
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Taş Kadayıf
Hamuru için, 1 bardak sütün içinde şeker ve mayayı eritin.
MALZEMELER
1 bardak ılık süt Yumurta ve tuzu çırpıp içine mayalı sütü ve 2 bardak sütü
2 adet yumurta ekleyin.
2 su bardağı süt Sütün içine un ilave ederek muhallebi kıvamında bir hamur
5 su bardağı un hazırlayın.
1/2 paket yaş maya Hazır olan hamuru 30 dakika dinlendirin.
1 çay kaşığı ucu tuz
1 çay kaşığı toz şeker Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp içine dilim limonu atıp altını
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz kapatın ve soğumaya bırakın.
2 tatlı kaşığı tarçın İçi için tarçın şeker ve cevizleri karıştırın.
4 çorba kaşığı toz şeker
Kızgın tavaya bir küçük kepçe ile hamuru dökün ve tek tarafını
şerbeti için göz göz olana dek pişirin.
6 su bardağı toz şeker
4 bardak su Pişen hamurları soğumadan (Soğursa yapışmaz) cevizli iç
1 dilim limon ekleyip kenarlarını kapatın.
4 su bardağı sıvı yağ Kızgın yağda her iki tarafını da pişirip soğuk şerbetin içine
bırakın.
1 saat beklettikten sonra servis edin.
252