Page 256 - kayseri_mutfagi
P. 256
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kayısı Pestili
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın.
MALZEMELER
2 kg kayısı Sudan bir bardak ayırıp kalanını ocağa koyup içine kayısıları
4 yemek kaşığı nişasta ilave edin.
1 litre su Kayısılar pişip dağılıncaya kadar pişirmeye devam edin.
2 su bardağı toz şeker
Kayısılar iyice dağılınca şekeri ilave edin.
Şekerle yarım saat kaynadıktan sonra kalan su ile nişastayı
karıştırıp tencereye ilave edin.
Nişasta ile birkaç dakika karıştırarak kaynatın. Sonra hemen
pestili geniş ve ince bir bezin üzerine yayın.
Güneş gören bir yerde en az 12 saat kurutun. Sonra bezin diğer
tarafını çevirip kurutmaya devam edin.
Dikkatlice bezden ayırarak servis edin.
Dut Pestili
Dutları yıkayıp 3 su bardağı suyla tencereye koyup kaynatın.
MALZEMELER Dutlar kaynayıp iyice dağılınca bir süzgeçe koyup ezerek iyice
2 kg taze dut süzün. Süzdüğünüz dut suyuna şeker ilave edip 30 dakika
4 yemek kaşığı nişasta daha kaynatın.
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su Bir bardak suyla nişastayı karıştırıp tencereye ilave edin. Bir
iki dakika karıştırarak kaynatıp altını kapatın. Sonra hemen
pestili geniş ve ince bir bezin üzerine yayın.
Güneş gören bir yerde en az 12 saat kurutun. Sonra bezin diğer
tarafını çevirip kurutmaya devam edin.
Dikkatlice bezden ayırarak servis edin.
256