Page 256 - kayseri_mutfagi
P. 256

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                             Kayısı Pestili








                                                        Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın.
                                 MALZEMELER
                                      2 kg kayısı       Sudan bir bardak ayırıp kalanını ocağa koyup içine kayısıları
                            4 yemek kaşığı nişasta      ilave edin.
                                        1 litre su      Kayısılar pişip dağılıncaya kadar pişirmeye devam edin.
                             2 su bardağı toz şeker
                                                        Kayısılar iyice dağılınca şekeri ilave edin.
                                                        Şekerle yarım saat kaynadıktan sonra kalan su ile nişastayı
                                                        karıştırıp tencereye ilave edin.
                                                        Nişasta ile birkaç dakika karıştırarak kaynatın. Sonra hemen
                                                        pestili geniş ve ince bir bezin üzerine yayın.

                                                        Güneş gören bir yerde en az 12 saat kurutun. Sonra bezin diğer
                                                        tarafını çevirip kurutmaya devam edin.

                                                        Dikkatlice bezden ayırarak servis edin.





                                                 Dut Pestili








                                                        Dutları yıkayıp 3 su bardağı suyla tencereye koyup kaynatın.
                                 MALZEMELER             Dutlar kaynayıp iyice dağılınca bir süzgeçe koyup ezerek iyice
                                    2 kg taze dut       süzün. Süzdüğünüz dut suyuna şeker ilave edip 30 dakika
                            4 yemek kaşığı nişasta      daha kaynatın.
                             2 su bardağı toz şeker
                                  4 su bardağı su       Bir bardak suyla nişastayı karıştırıp tencereye ilave edin. Bir
                                                        iki dakika karıştırarak kaynatıp altını kapatın. Sonra hemen
                                                        pestili geniş ve ince bir bezin üzerine yayın.

                                                        Güneş gören bir yerde en az 12 saat kurutun. Sonra bezin diğer
                                                        tarafını çevirip kurutmaya devam edin.

                                                        Dikkatlice bezden ayırarak servis edin.

         256
   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261