Page 248 - kayseri_mutfagi
P. 248
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Şekerli Katmer
Ilık suda maya ve şekeri eritin.
MALZEMELER
5.5 su bardağı un Yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu mayalı suya ilave edin.
1 adet yumurta Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
1 su bardak şeker 40 dakika dinlendirin.
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt Hamurdan 15 tane beze çıkartıp teker teker oklava ile açın.
1/2 çay bardağı zeytinyağı Açılmış hamurları 20 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.
2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz maya Hamurları iki tarafını tereyağında kızartın.
1 tatlı kaşığı şeker Kızaran hamurların iki tarafını toz şekere bulayıp servis edin.
1 çay kaşığı tuz
248