Page 248 - kayseri_mutfagi
P. 248

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                         Şekerli Katmer











                                                        Ilık suda maya ve şekeri eritin.
                                 MALZEMELER
                                 5.5 su bardağı un      Yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu mayalı suya ilave edin.
                                  1 adet yumurta        Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
                                 1 su bardak şeker      40 dakika dinlendirin.
                               1 çay bardağı ılık su
                              1 çay bardağı yoğurt      Hamurdan 15 tane beze çıkartıp teker teker oklava ile açın.
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı    Açılmış hamurları 20 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.
                            2 su bardağı zeytinyağı
                             1 tatlı kaşığı toz maya    Hamurları iki tarafını tereyağında kızartın.
                                1 tatlı kaşığı şeker    Kızaran hamurların iki tarafını toz şekere bulayıp servis edin.
                                  1 çay kaşığı tuz








































         248
   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253