Page 244 - kayseri_mutfagi
P. 244
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
İncir Dolması
Yıkanan incirleri, tencerede kaynayan suyun içinde 2 dakika
MALZEMELER haşlayın ve süzün.
20 adet kuru incir
100 gr un Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun.
100 gr tereyağı Üzerine şeker ve tarçını ilave edip iç malzemeyi hazır hale getirin.
200 ml süt İncirlerin alt kısımlarından açın ve iç malzemeyi doldurun.
200 gr ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın Sap kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine şeker
2 tatlı kaşığı toz şeker serpip, sütü gezdirin.
Tepsiyi ocağa alın ve sütü çekene kadar incirleri pişirin.
Hazır olan tatlıyı sıcak servis edin.
244