Page 244 - kayseri_mutfagi
P. 244

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                           İncir Dolması











                                                        Yıkanan incirleri, tencerede kaynayan suyun içinde 2 dakika
                                 MALZEMELER             haşlayın ve süzün.
                                20 adet kuru incir
                                       100 gr un        Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun.
                                  100 gr tereyağı       Üzerine şeker ve tarçını ilave edip iç malzemeyi hazır hale getirin.
                                      200 ml süt        İncirlerin alt kısımlarından açın ve iç malzemeyi doldurun.
                                   200 gr ceviz içi
                               1 tatlı kaşığı tarçın    Sap kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine şeker
                             2 tatlı kaşığı toz şeker   serpip, sütü gezdirin.
                                                        Tepsiyi ocağa alın ve sütü çekene kadar incirleri pişirin.

                                                        Hazır olan tatlıyı sıcak servis edin.









































         244
   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249