Page 242 - kayseri_mutfagi
P. 242
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Oklava Baklavası
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
MALZEMELER
5.5 su bardağı un Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kayna-
1 çay bardağı su tıp altını kapatın. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları
1 çay bardağı zeytinyağı bir kaba alıp karıştırın.
½ çay bardağı limon suyu Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi bir hamur hazırlayın.
300 gr tereyağı Hamurdan 12 adet beze çıkartın.
½ çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı şeker Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
6 bardak su Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve aralarına ceviz serperek
3 su bardağı nişasta hamurları üst üste dizin.
Hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın ucuna oklavayı iyice
sarıp sıkıştırın.
Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın.
Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin.
Hamurları bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.
Eritilmiş tereyağını hamurun üzerine kuru yer kalmayacak
şekilde serpiştirin.
160 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini
döküp soğuyunca servis edin.
242