Page 242 - kayseri_mutfagi
P. 242

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                      Oklava Baklavası











                                                        Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
                                 MALZEMELER
                                 5.5 su bardağı un      Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kayna-
                                  1 çay bardağı su      tıp altını kapatın. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları
                           1 çay bardağı zeytinyağı     bir kaba alıp karıştırın.
                          ½ çay bardağı limon suyu      Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak
                     2 su bardağı dövülmüş ceviz içi    bir hamur hazırlayın.
                                  300 gr tereyağı       Hamurdan 12 adet beze çıkartın.
                          ½ çay bardağı zeytinyağı
                                4 su bardağı şeker      Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
                                     6 bardak su        Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve aralarına ceviz serperek
                              3 su bardağı nişasta      hamurları üst üste dizin.

                                                        Hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın ucuna oklavayı iyice
                                                        sarıp sıkıştırın.

                                                        Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın.
                                                        Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin.

                                                        Hamurları bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.

                                                        Eritilmiş tereyağını hamurun üzerine kuru yer kalmayacak
                                                        şekilde serpiştirin.
                                                        160 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

                                                        Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini
                                                        döküp soğuyunca servis edin.
















         242
   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247