Page 238 - kayseri_mutfagi
P. 238

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                     Kayseri Baklavası











                                                        Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
                                 MALZEMELER
                                      1.5 kilo un       Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kay-
                                  6 adet yumurta        natıp altını kapatın.
                                    1.5 bardak su       Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp
                             1.5 bardak zeytin yağı     karıştırın.
                              ½ çay bardağı limon       Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak
                     6 su bardağı dövülmüş ceviz içi    bir hamur hazırlayın.
                                  800 gr tereyağı
                            1 su bardağı zeytinyağı     Hamurdan 45-50 adet beze çıkartın.

                                     şerbeti için       Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
                                       2 kg şeker       Üzerlerine nişasta serperek tek tek açın.
                                      1.5 litre su
                                    2 dilim limon       Aralarına nişasta serperek hamurları üst üste dizin.
                      5 su bardağı buğday nişastası     Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin.
                                                        Eritilmiş tereyağı ile tepsiyi yağlayın ve dinlenmiş hamurları
                                                        oklava ile incecik açarak tepsiye yayın.

                                                        Her kata eritilmiş tereyağını serpiştirin.
                                                        Hamurların yarından biraz fazlasını tepsiye yerleştirdikten
                                                        sonra cevizi serpiştirin.

                                                        Kalan yufkaları da aynı şekilde yayın ve kalan tereyağının
                                                        kalanını en üstüne dökün.
                                                        Tepsideki yufkaları üçgen şekilde dilimleyin.

                                                        140 derece fırında bir saate yakın pişirin.
                                                        Ilık şerbeti yavaş yavaş döküp, soğuyunca servis edin.











         238
   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243