Page 238 - kayseri_mutfagi
P. 238
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kayseri Baklavası
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
MALZEMELER
1.5 kilo un Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kay-
6 adet yumurta natıp altını kapatın.
1.5 bardak su Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp
1.5 bardak zeytin yağı karıştırın.
½ çay bardağı limon Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak
6 su bardağı dövülmüş ceviz içi bir hamur hazırlayın.
800 gr tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı Hamurdan 45-50 adet beze çıkartın.
şerbeti için Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
2 kg şeker Üzerlerine nişasta serperek tek tek açın.
1.5 litre su
2 dilim limon Aralarına nişasta serperek hamurları üst üste dizin.
5 su bardağı buğday nişastası Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin.
Eritilmiş tereyağı ile tepsiyi yağlayın ve dinlenmiş hamurları
oklava ile incecik açarak tepsiye yayın.
Her kata eritilmiş tereyağını serpiştirin.
Hamurların yarından biraz fazlasını tepsiye yerleştirdikten
sonra cevizi serpiştirin.
Kalan yufkaları da aynı şekilde yayın ve kalan tereyağının
kalanını en üstüne dökün.
Tepsideki yufkaları üçgen şekilde dilimleyin.
140 derece fırında bir saate yakın pişirin.
Ilık şerbeti yavaş yavaş döküp, soğuyunca servis edin.
238