Page 240 - kayseri_mutfagi
P. 240

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                           Güllü Baklava











                                                        Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
                                 MALZEMELER
                                 5.5 su bardağı un      Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kay-
                                  1 çay bardağı su      natıp altını kapatın.
                           1 çay bardağı zeytinyağı     Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp
                          ½ çay bardağı limon suyu      karıştırın.
                     2 su bardağı dövülmüş ceviz içi    Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak
                                  300 gr tereyağı       bir hamur hazırlayın.
                          ½ çay bardağı zeytinyağı
                                4 su bardağı şeker      Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkartın.
                                     6 bardak su        Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
                              3 su bardağı nişasta
                                                        Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve açtıktan sonra orta-
                                                        sından tutup saat yönünde çevirin.
                                                        Orta kısmına doğranmış cevizi yerleştirip kenarlarını kapatıp
                                                        ters çevirip, yağladığımız tepsiye yanyana dizin.
                                                        Kalan eritilmiş tereyağını üzerine serpiştirin.

                                                        180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

                                                        Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine soğuk şerbetini
                                                        ekleyin. En az 1 saat bekletip servis edin.























         240
   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245