Page 240 - kayseri_mutfagi
P. 240
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Güllü Baklava
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
MALZEMELER
5.5 su bardağı un Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kay-
1 çay bardağı su natıp altını kapatın.
1 çay bardağı zeytinyağı Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp
½ çay bardağı limon suyu karıştırın.
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak
300 gr tereyağı bir hamur hazırlayın.
½ çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı şeker Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkartın.
6 bardak su Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
3 su bardağı nişasta
Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve açtıktan sonra orta-
sından tutup saat yönünde çevirin.
Orta kısmına doğranmış cevizi yerleştirip kenarlarını kapatıp
ters çevirip, yağladığımız tepsiye yanyana dizin.
Kalan eritilmiş tereyağını üzerine serpiştirin.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine soğuk şerbetini
ekleyin. En az 1 saat bekletip servis edin.
240