Page 234 - kayseri_mutfagi
P. 234
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Nevzine
Şerbeti için şeker, su ve limon dilimlerini yüksek ateşte kaynatın.
MALZEMELER
1 kg un Ardından pekmezi ilave edip soğumaya bırakın.
350 gr tereyağı Tereyağı, tahin, zeytinyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı ve vanilyayı bir kaba alıp azar azar un ilave ederek karıştırın.
1 çay bardağı tahin Doğranmış cevizi de ilave ettikten sonra elinizle yoğurarak
1 çay bardağı pekmez pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edin.
1 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta Yağlanan fırın tepsisine elinizle açtığınız hamuru bir parmak
200 gr ceviz içi (iri doğranmış) kalınlığında yayın.
5 su bardağı toz şeker 7 cm’lik kareler kesip ortalarına ceviz içi ekleyin ve 30 dakika
7 bardak su dinlendirin.
1 dilim limon
1 paket kabartma tozu 140 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin ve fırının derece-
1 paket vanilya sini 160 derece yapıp 10 dakika daha pişirin.
1 tutam tuz Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin.
Ilık şerbeti nevzinenin üzerine gezdirerek dökün ve soğuduktan
sonra servis edin.
234