Page 234 - kayseri_mutfagi
P. 234

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                    Nevzine











                                                        Şerbeti için şeker, su ve limon dilimlerini yüksek ateşte kaynatın.
                                 MALZEMELER
                                         1 kg un        Ardından pekmezi ilave edip soğumaya bırakın.
                                  350 gr tereyağı       Tereyağı, tahin, zeytinyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu
                           1 çay bardağı zeytinyağı     ve vanilyayı bir kaba alıp azar azar un ilave ederek karıştırın.
                               1 çay bardağı tahin      Doğranmış cevizi de ilave ettikten sonra elinizle yoğurarak
                             1 çay bardağı pekmez       pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edin.
                             1 yemek kaşığı yoğurt
                                  2 adet yumurta        Yağlanan fırın tepsisine elinizle açtığınız hamuru bir parmak
                     200 gr ceviz içi (iri doğranmış)   kalınlığında yayın.
                             5 su bardağı toz şeker     7 cm’lik kareler kesip ortalarına ceviz içi ekleyin ve 30 dakika
                                     7 bardak su        dinlendirin.
                                    1 dilim limon
                            1 paket kabartma tozu       140 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin ve fırının derece-
                                  1 paket vanilya       sini 160 derece yapıp 10 dakika daha pişirin.
                                     1 tutam tuz        Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin.
                                                        Ilık şerbeti nevzinenin üzerine gezdirerek dökün ve soğuduktan
                                                        sonra servis edin.





























         234
   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239