Page 230 - kayseri_mutfagi
P. 230
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Peta Böreği
Mayayı ılık suda eritin ve 1 yumurta, un, tuz, süt ve zeytinyağı
MALZEMELER ile yoğurun. Hamuru iki beze yapıp dinlendirin.
1 su bardağı un
2 adet yumurta Kıymayı yağda kavurun ve içerisine salçayı ilave edin. Kavrulan
1 su bardağı süt kıymaya ince kıyılmış domates ve yeşil biberi ilave edip beş
½ su bardağı zeytinyağı dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip
1 yemek kaşığı kuru maya karıştırın.
1 çay kaşığı çörek otu Geniş bir tabağa aldığınız iç harcı soğutun. Hamuru pizza gibi
½ çay kaşığı tuz yuvarlak açıp içine soğumuş harcı yayın. Açtığınız diğer hamuru
iç harcı üzerine kapatıp kenarlarını kıvırın. Üzerine çırpılmış yumurta
200 gr yağlı kıyma sürüp çörek otu serpin.
1 adet domates Yağladığımız fırın tepsisine koyup 180 derece fırında 25-30
2 adet yeşil biber dakika pişirip dilimleyerek servis edin.
½ yemek kaşığı domates salçası
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber Not: Enderülük’te yapılan bu böreğin bir diğer adı da Arnavut
½ çay kaşığı karabiber pidesidir.
1 çay kaşığı tuz
230