Page 230 - kayseri_mutfagi
P. 230

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                               Peta Böreği











                                                        Mayayı ılık suda eritin ve 1 yumurta, un, tuz, süt ve zeytinyağı
                                 MALZEMELER             ile yoğurun. Hamuru iki beze yapıp dinlendirin.
                                  1 su bardağı un
                                  2 adet yumurta        Kıymayı yağda kavurun ve içerisine salçayı ilave edin. Kavrulan
                                  1 su bardağı süt      kıymaya ince kıyılmış domates ve yeşil biberi ilave edip beş
                           ½ su bardağı zeytinyağı      dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip
                          1 yemek kaşığı kuru maya      karıştırın.
                             1 çay kaşığı çörek otu     Geniş bir tabağa aldığınız iç harcı soğutun. Hamuru pizza gibi
                                  ½ çay kaşığı tuz      yuvarlak açıp içine soğumuş harcı yayın. Açtığınız diğer hamuru

                                        iç harcı        üzerine kapatıp kenarlarını kıvırın. Üzerine çırpılmış yumurta
                               200 gr yağlı kıyma       sürüp çörek otu serpin.
                                  1 adet domates        Yağladığımız fırın tepsisine koyup 180 derece fırında 25-30
                                 2 adet yeşil biber     dakika pişirip dilimleyerek servis edin.
                     ½ yemek kaşığı domates salçası
                          1/3 çay bardağı zeytinyağı
                              1 çay kaşığı pul biber    Not: Enderülük’te yapılan bu böreğin bir diğer adı da Arnavut
                            ½ çay kaşığı karabiber      pidesidir.
                                  1 çay kaşığı tuz





























         230
   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235