Page 226 - kayseri_mutfagi
P. 226

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                           Tandır Böreği











                                                        Suyla tuzu karıştırın ve un ekleyip karıştırıp, pürüzsüz bir hamur
                                 MALZEMELER             elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
                                  6 su bardağı un
                                     2 bardak su        Tereyağında kıymayı kavurun. Suyunu çeken kıymaya, ince
                                  1 tatlı kaşığı tuz    kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave ederek soğanlar pişene
                                    300 gr kıyma        kadar kavurun.
                                   50 gr tereyağı       Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Hamurun aralarına sürmek için
                                    3 adet soğan        eritilen tereyağına tahin ilave edin. Bezeleri yufka büyüklüğünde
                            1 tatlı kaşığı karabiber    açıp yağlı tahini hamurun her yerine sürün.
                                  1 tatlı kaşığı tuz    Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp dikdörtgen şekline geti-
                                  300 gr tereyağı       rin. Ardından tekrar ikiye katlayarak 10 cm’lik kare bir hamur
                               1 çay bardağı tahin      elde edene kadar katlama işlemine devam edin.
                                 1 yumurta sarısı
                          1/4 çay bardağı zeytinyağı    Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp 40 dakika buzdolabında
                                  1 çay kaşığı tuz      bekletin.
                             1 çay kaşığı çörek otu     Bir tepsiye katlanmış hamurları açarak yerleştirin. Kıymanın
                                1 çay kaşığı susam      yarısını açtığın hamura yayın ve üzerini diğer hamurla kapatın.
                                                        Hamuru kare şeklinde kesin ve üzerine yumurta, zeytinyağı ve
                                                        şekeri karıştırıp sürün.

                                                        Susam ve çörek otunu serpiştirip, 180 derece fırında 30 -35
                                                        dakika pişirin.

                                                        Böreği yarım saat dinlendirip servis edin.




















         226
   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231