Page 226 - kayseri_mutfagi
P. 226
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Tandır Böreği
Suyla tuzu karıştırın ve un ekleyip karıştırıp, pürüzsüz bir hamur
MALZEMELER elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
6 su bardağı un
2 bardak su Tereyağında kıymayı kavurun. Suyunu çeken kıymaya, ince
1 tatlı kaşığı tuz kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave ederek soğanlar pişene
300 gr kıyma kadar kavurun.
50 gr tereyağı Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Hamurun aralarına sürmek için
3 adet soğan eritilen tereyağına tahin ilave edin. Bezeleri yufka büyüklüğünde
1 tatlı kaşığı karabiber açıp yağlı tahini hamurun her yerine sürün.
1 tatlı kaşığı tuz Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp dikdörtgen şekline geti-
300 gr tereyağı rin. Ardından tekrar ikiye katlayarak 10 cm’lik kare bir hamur
1 çay bardağı tahin elde edene kadar katlama işlemine devam edin.
1 yumurta sarısı
1/4 çay bardağı zeytinyağı Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp 40 dakika buzdolabında
1 çay kaşığı tuz bekletin.
1 çay kaşığı çörek otu Bir tepsiye katlanmış hamurları açarak yerleştirin. Kıymanın
1 çay kaşığı susam yarısını açtığın hamura yayın ve üzerini diğer hamurla kapatın.
Hamuru kare şeklinde kesin ve üzerine yumurta, zeytinyağı ve
şekeri karıştırıp sürün.
Susam ve çörek otunu serpiştirip, 180 derece fırında 30 -35
dakika pişirin.
Böreği yarım saat dinlendirip servis edin.
226