Page 222 - kayseri_mutfagi
P. 222

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                         Develi Cıvıklısı











                                                        Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
                                 MALZEMELER             bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
                                  4 su bardağı un
                                   10 gr yaş maya       Tüm sebzeleri ince ince kıyıp geniş bir kaba alın.
                               2 su bardağı ılık su     Eti, baharatları ve salçayı ilave ederek tüm malzemeyi iyice
                  400 gr çok ufak doğranmış kuşbaşı     karıştırın.
                               1/4 demet maydanoz       Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
                                 2 adet sivri biber     pide şekli verin.
                                  2 adet domates
                                1 adet kuru soğan       Açtığınız hamura iç harcı yayın ve kenarlarını çok geniş olmaya-
                       1 tatlı kaşığı domates salçası   cak şekilde katlayın. Yağlanan tepsiye yerleştirdiğiniz pideleri
                          1 tatlı kaşığı biber salçası  230 derece fırında 15 dakika pişirip servis edin.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz





































         222
   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227