Page 222 - kayseri_mutfagi
P. 222
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Develi Cıvıklısı
Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
MALZEMELER bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
4 su bardağı un
10 gr yaş maya Tüm sebzeleri ince ince kıyıp geniş bir kaba alın.
2 su bardağı ılık su Eti, baharatları ve salçayı ilave ederek tüm malzemeyi iyice
400 gr çok ufak doğranmış kuşbaşı karıştırın.
1/4 demet maydanoz Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
2 adet sivri biber pide şekli verin.
2 adet domates
1 adet kuru soğan Açtığınız hamura iç harcı yayın ve kenarlarını çok geniş olmaya-
1 tatlı kaşığı domates salçası cak şekilde katlayın. Yağlanan tepsiye yerleştirdiğiniz pideleri
1 tatlı kaşığı biber salçası 230 derece fırında 15 dakika pişirip servis edin.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
222