Page 218 - kayseri_mutfagi
P. 218

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                             Kıymalı Pide









                                                        Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
                                 MALZEMELER             bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
                                  4 su bardağı un
                                   10 gr yaş maya       İnce kıydığınız domates, soğan, biber, maydanoz, kıyma, tuz
                               2 su bardağı ılık su     ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.
                500 gr yağlı koyun etinden satır kıyması  Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
                               ¼ demet maydanoz         pide şekli verin.
                                 2 adet sivri biber     Açtığınız hamura iç harcı sürün ve kenarlarını 1 cm kalınlı-
                                  2 adet domates        ğında katlayın.
                                1 adet kuru soğan
                                      karabiber         Yağlanan tepsiye yerleştirip 230 derece fırında 10-15 dakika
                                            tuz         pişirip servis edin.









                                        Pastırmalı Pide








                                                        Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
                                 MALZEMELER             bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
                                  4 su bardağı un
                                   10 gr yaş maya       Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
                               2 su bardağı ılık su     pide şekli verin.
                                  250 gr pastırma       Açtığınız hamurların içine kaşar peynirini yayın.
                              200 gr kaşar peyniri      Yaydığınız peynirlerin üzerine parçalara ayırdığınız pastırmaları
                                  1 çay kaşığı tuz      dizin ve kenarlarını 1 cm kalınlığında katlayın.

                                                        Pideleri yağladığınız tepsiye yerleştirip 230 derece fırında 10-15
                                                        dakika pişirip servis edin.




          218
   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223