Page 218 - kayseri_mutfagi
P. 218
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kıymalı Pide
Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
MALZEMELER bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
4 su bardağı un
10 gr yaş maya İnce kıydığınız domates, soğan, biber, maydanoz, kıyma, tuz
2 su bardağı ılık su ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.
500 gr yağlı koyun etinden satır kıyması Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
¼ demet maydanoz pide şekli verin.
2 adet sivri biber Açtığınız hamura iç harcı sürün ve kenarlarını 1 cm kalınlı-
2 adet domates ğında katlayın.
1 adet kuru soğan
karabiber Yağlanan tepsiye yerleştirip 230 derece fırında 10-15 dakika
tuz pişirip servis edin.
Pastırmalı Pide
Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
MALZEMELER bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
4 su bardağı un
10 gr yaş maya Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
2 su bardağı ılık su pide şekli verin.
250 gr pastırma Açtığınız hamurların içine kaşar peynirini yayın.
200 gr kaşar peyniri Yaydığınız peynirlerin üzerine parçalara ayırdığınız pastırmaları
1 çay kaşığı tuz dizin ve kenarlarını 1 cm kalınlığında katlayın.
Pideleri yağladığınız tepsiye yerleştirip 230 derece fırında 10-15
dakika pişirip servis edin.
218