Page 220 - kayseri_mutfagi
P. 220
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Tahinli Pide
Mayayı 1 su bardağı ılık suda ıslatıp içine 1 tatlı kaşığı pekmez
MALZEMELER ilave edip karıştırın 10 dakika kadar bekletin.
1 kg un
1 tatlı kaşığı kuru maya 3 su bardağı unu yoğurma kabına koyun, ortasını açıp mayalı
1 su bardağı ılık su su, yumurta akı ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde
1 tatlı kaşığı pekmez edene kadar yoğurun. Üstünü temiz bir bezle örtün, ılık bir
1 adet yumurta yerde yarım saat dinlendirin.
4 yemek kaşığı tereyağı Tereyağını eritin, içine tahini katıp iyice karıştırın.
250 gr tahin Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölün. Bezeleri 20 santim
1/5 çay kaşığı tuz
çapında açın ve tahinli karışımı sürün. Dikkatlice kıvırarak
uzun bir rulo haline getirin.
Hamurun iki ucunu elinizle birbirine ters istikamette kıvıra-
rak burgu şekli verin. Uzatabildiğiniz kadar uzattıktan sonra
gül gibi sarın. Üzerine hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verin.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Oda sıcaklığında yarım saat
kadar kabarmaya bırakın.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Arzu ederseniz
doğranmış ceviz serpin.
180 derece fırında 20-25 dakika pişirip ister sıcak ister soğuk
servis edin.
220