Page 216 - kayseri_mutfagi
P. 216

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                        Hakırdaklı Pide









                                                        Kuyruk yağını küp küp doğrayın ve orta ateşte pembeleşinceye
                                 MALZEMELER             kadar kavurun.
                               1.5 kilo kuyruk yağı
                              1/2 demet maydanoz        Kuyruk yağı iyice eriyip hakırdakları çıkana kadar kavurmaya
                                 4 adet sivri biber     devam edin ve sonrasında süzün.
                                    2 adet soğan        Süzdüğünüz hakırdaklar iri kalmışsa havanda dövün.
                            1 tatlı kaşığı karabiber    Hakırdaklara ince kıyılmış biber, soğan ve maydanozu ekleyin.
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.

                                                        Hazır olan hakırdaklı içi ister kapalı ister açık pide yaparak
                                                        servis edin.



                                                        Not : Kayseri de pide içleri genelde evlerde hazırlanır ve çarşı
                                                        fırınlarında pişirtilip evlere getirilir.





                                            Sucuklu Pide







                                 MALZEMELER             Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
                                  4 su bardağı un       bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
                                   10 gr yaş maya       Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
                               2 su bardağı ılık su     pide şekli verin.
                             250 gr Kayseri sucuğu
                              200 gr kaşar peyniri      Açtığınız hamurların içine kaşar peynirini yayın.
                                  1 çay kaşığı tuz      Yaydığınız peynirlerin üzerine halka halka doğradığınız sucuk-

                                                        ları dizin ve kenarlarını 1 cm kalınlığında katlayın.
                                                        Pideleri yağladığınız tepsiye yerleştirip 230 derece fırında 10-15
                                                        dakika pişirip servis edin.



          216
   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221