Page 216 - kayseri_mutfagi
P. 216
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Hakırdaklı Pide
Kuyruk yağını küp küp doğrayın ve orta ateşte pembeleşinceye
MALZEMELER kadar kavurun.
1.5 kilo kuyruk yağı
1/2 demet maydanoz Kuyruk yağı iyice eriyip hakırdakları çıkana kadar kavurmaya
4 adet sivri biber devam edin ve sonrasında süzün.
2 adet soğan Süzdüğünüz hakırdaklar iri kalmışsa havanda dövün.
1 tatlı kaşığı karabiber Hakırdaklara ince kıyılmış biber, soğan ve maydanozu ekleyin.
1 çay kaşığı tuz
Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.
Hazır olan hakırdaklı içi ister kapalı ister açık pide yaparak
servis edin.
Not : Kayseri de pide içleri genelde evlerde hazırlanır ve çarşı
fırınlarında pişirtilip evlere getirilir.
Sucuklu Pide
MALZEMELER Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak
4 su bardağı un bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
10 gr yaş maya Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun
2 su bardağı ılık su pide şekli verin.
250 gr Kayseri sucuğu
200 gr kaşar peyniri Açtığınız hamurların içine kaşar peynirini yayın.
1 çay kaşığı tuz Yaydığınız peynirlerin üzerine halka halka doğradığınız sucuk-
ları dizin ve kenarlarını 1 cm kalınlığında katlayın.
Pideleri yağladığınız tepsiye yerleştirip 230 derece fırında 10-15
dakika pişirip servis edin.
216