Page 214 - kayseri_mutfagi
P. 214

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                              Pıt Pıt Pilavı











                                                        Patates, domates ve yeşil biberi ufak küpler halinde doğrayıp
                                 MALZEMELER             tereyağında kavurun.
                           1 su bardağı ince bulgur
                  1 çay bardağı haşlanmış mercimek      Kavrulan malzemeye salçayı ilave ederek iki dakika daha
                                  1 adet domates        kavurmaya devam edin.
                                 2 adet yeşil biber     Daha sonra haşlanmış mercimek, ince bulgur, et suyu, tuz ve
                                1 adet kuru soğan       karabiberi ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin.
                                   1 adet patates       Kuru soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında iyice kavurun.
                            1 yemek kaşığı tereyağı
                          4 yemek kaşığı zeytinyağı     Hazır olan pilavı tabağa alıp üzerine yakılmış soğandan ilave
                     1 yemek kaşığı domates salçası     ederek servis edin.
                              2 su bardağı et suyu
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz





































          214
   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219