Page 214 - kayseri_mutfagi
P. 214
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Pıt Pıt Pilavı
Patates, domates ve yeşil biberi ufak küpler halinde doğrayıp
MALZEMELER tereyağında kavurun.
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı haşlanmış mercimek Kavrulan malzemeye salçayı ilave ederek iki dakika daha
1 adet domates kavurmaya devam edin.
2 adet yeşil biber Daha sonra haşlanmış mercimek, ince bulgur, et suyu, tuz ve
1 adet kuru soğan karabiberi ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin.
1 adet patates Kuru soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında iyice kavurun.
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı Hazır olan pilavı tabağa alıp üzerine yakılmış soğandan ilave
1 yemek kaşığı domates salçası ederek servis edin.
2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
214