Page 210 - kayseri_mutfagi
P. 210

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                              Erişte Pilavı











                                                        Kuru soğan, biber ve domatesleri küçük doğrayın.
                                 MALZEMELER
                               500 gr kesme erişte      Erişteleri 180 derece fırında pembeleşinceye kadar kızartın.
                               300 gr yağlı kıyma       Zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyup kıymayı kavurun.
                                  4 adet domates        Suyunu çeken kıymaya soğanları ilave edip 5 dakika daha
                                 2 adet sivri biber     kavurun.
                                    3 adet soğan
                                   150 gr tereyağ       Tuz, karabiber ve salça ilave edip birkaç dakika daha kavur-
                          1/3 cay bardağı zeytinyağı    duktan sonra domates ve biberleri ekleyip kısık ateşte 7-10
                             40 gr domates salçası      dakika daha pişirin.
                                40 gr biber salçası     Tencereye 10 bardak su ve tuz ilave edip kaynatın.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz      Kaynayan suya erişteleri atıp 7-8 dakika boyunca kaynatın.
                                                        Yumuşayan erişteyi süzüp hazırlanan kıymalı sosla karıştırıp
                                                        servis edin.



































         210
   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215