Page 210 - kayseri_mutfagi
P. 210
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Erişte Pilavı
Kuru soğan, biber ve domatesleri küçük doğrayın.
MALZEMELER
500 gr kesme erişte Erişteleri 180 derece fırında pembeleşinceye kadar kızartın.
300 gr yağlı kıyma Zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyup kıymayı kavurun.
4 adet domates Suyunu çeken kıymaya soğanları ilave edip 5 dakika daha
2 adet sivri biber kavurun.
3 adet soğan
150 gr tereyağ Tuz, karabiber ve salça ilave edip birkaç dakika daha kavur-
1/3 cay bardağı zeytinyağı duktan sonra domates ve biberleri ekleyip kısık ateşte 7-10
40 gr domates salçası dakika daha pişirin.
40 gr biber salçası Tencereye 10 bardak su ve tuz ilave edip kaynatın.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz Kaynayan suya erişteleri atıp 7-8 dakika boyunca kaynatın.
Yumuşayan erişteyi süzüp hazırlanan kıymalı sosla karıştırıp
servis edin.
210