Page 208 - kayseri_mutfagi
P. 208

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                 Pırtımpırt











                                                        Kuşbaşı etleri tereyağında kavurun.
                                 MALZEMELER
                              200 gr dana kuşbaşı       Etler suyunu çekince ince doğranmış soğan ve sarımsakları ufak
                      1 su bardağı haşlanmış nohut      doğrayıp, kavrulan etlere ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.
                      1 su bardağı haşlanmış yarma      Kavrulan malzemelere salça, tuz ve karabiberi ilave ederek
                             20 adet asma yaprağı       birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
                     2 yemek kaşığı domates salçası     En son parçaladığımız asma yapraklarını da tencereye ilave
                                2 adet kuru soğan       edip iki dakika daha kavurduktan sonra, haşlanmış fasulye
                                   5 diş sarımsak       ve buğdayı ilave ederek karıştırın.
                            2 yemek kaşığı tereyağı
                              3 su bardağı et suyu      Tencereye et suyunu dökerek kısık ateşte yarım saat pişirip
                             1 çay kaşığı karabiber     servis edin.
                                  1 çay kaşığı tuz







































         208
   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213