Page 208 - kayseri_mutfagi
P. 208
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Pırtımpırt
Kuşbaşı etleri tereyağında kavurun.
MALZEMELER
200 gr dana kuşbaşı Etler suyunu çekince ince doğranmış soğan ve sarımsakları ufak
1 su bardağı haşlanmış nohut doğrayıp, kavrulan etlere ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.
1 su bardağı haşlanmış yarma Kavrulan malzemelere salça, tuz ve karabiberi ilave ederek
20 adet asma yaprağı birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
2 yemek kaşığı domates salçası En son parçaladığımız asma yapraklarını da tencereye ilave
2 adet kuru soğan edip iki dakika daha kavurduktan sonra, haşlanmış fasulye
5 diş sarımsak ve buğdayı ilave ederek karıştırın.
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu Tencereye et suyunu dökerek kısık ateşte yarım saat pişirip
1 çay kaşığı karabiber servis edin.
1 çay kaşığı tuz
208