Page 206 - kayseri_mutfagi
P. 206

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                          Kare Makarna











                                                        Tereyağı ve zeytinyağında kıymayı kavurun.
                                 MALZEMELER
                                    250 gr kıyma        Suyunu çeken kıymaya ince doğranmış soğanları ekleyerek
                 2 su bardağı el kesimi kare makarna    kavurmaya devam edin.
                            2 çorba kaşığı tereyağı     Tuz, karabiber ve salçayı ilave edip 3 dakika daha kavurun.
                          2 çorba kaşığı zeytinyağı     Üzerine rendelenmiş domates ve doğradığınız biberleri ilave
                                6 bardak sıcak su       edip 6 bardak sıcak suyu ekleyerek 10 dakika kısık ateşte pişirin.
                                  2 adet domates
                                 2 adet sivri biber     Pişen kıymalı sosun üzerine makarnaları ekleyin ve makarnalar
                                2 adet kuru soğan       yumuşayana kadar pişirin.
                     1 yemek kaşığı domates salçası     Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edin.
                        1 yemek kaşığı biber salçası
                            1 tatlı kaşığı karabiber
                               2 su bardağı yoğurt
                                   2 diş sarımsak
                              2 tatlı kaşığı sumak
                                  1 çay kaşığı tuz































         206
   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211