Page 206 - kayseri_mutfagi
P. 206
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kare Makarna
Tereyağı ve zeytinyağında kıymayı kavurun.
MALZEMELER
250 gr kıyma Suyunu çeken kıymaya ince doğranmış soğanları ekleyerek
2 su bardağı el kesimi kare makarna kavurmaya devam edin.
2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber ve salçayı ilave edip 3 dakika daha kavurun.
2 çorba kaşığı zeytinyağı Üzerine rendelenmiş domates ve doğradığınız biberleri ilave
6 bardak sıcak su edip 6 bardak sıcak suyu ekleyerek 10 dakika kısık ateşte pişirin.
2 adet domates
2 adet sivri biber Pişen kıymalı sosun üzerine makarnaları ekleyin ve makarnalar
2 adet kuru soğan yumuşayana kadar pişirin.
1 yemek kaşığı domates salçası Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edin.
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
206