Page 202 - kayseri_mutfagi
P. 202
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Açma Kete
Ilık suyun içinde maya ile şekeri eritene kadar karıştırın. Mayalı
MALZEMELER suya sütü, tuzu, 3 yumurtanın akını ve zeytinyağını ilave edin.
8 su bardağı un Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
21 gr yaş maya
3 yumurta akı Mayalanması için 30 dakika bekletin.
5 su bardağı ılık süt İç harcı için tereyağını eritin. Un ekleyip, kısık ateşte pembe-
1 çay bardağı ılık su leşene kadar kavurun.
1 çay bardağı zeytinyağı Mayalanan hamurdan eşit büyüklüklerde bezeler yapın. Elde
1 çay kaşığı toz şeker edilen beze sayısının yarısını yarım santim inceliğinde açın.
1 tatlı kaşığı tuz Açılan hamurların üzerine eritilmiş tereyağını sürün.
200 gr tereyağı
4 su bardağı un Açılan yufkayı üst üste dizin ve sararak bir rulo yapın. Kalan
1 tatlı kaşığı tuz bezelere de aynı işlemi uygulayın. Elde ettiğiniz iki ruloyu da
450 gr tereyağı buzdolabında 45 dakika bekletin.
3 yumurtanın sarısı Ruloları eşit büyüklüklerde kesin. Kesilen hamurları oklava ile
1/2 çay bardağı zeytinyağı açıp iç harç ekleyerek hamuru dikdörtgen şekle getirin.
1 çay kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı çörek otu Kalan iki kenarı içe katlayarak kare şekline getirin. Üzerine toz
şeker, yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp sürüm.
Çörek otunu serpip mayalanması için tepside 30 dakika bek-
lettikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
202