Page 202 - kayseri_mutfagi
P. 202

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                Açma Kete











                                                        Ilık suyun içinde maya ile şekeri eritene kadar karıştırın. Mayalı
                                 MALZEMELER             suya sütü, tuzu, 3 yumurtanın akını ve zeytinyağını ilave edin.
                                  8 su bardağı un       Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
                                   21 gr yaş maya
                                   3 yumurta akı        Mayalanması için 30 dakika bekletin.
                              5 su bardağı ılık süt     İç harcı için tereyağını eritin. Un ekleyip, kısık ateşte pembe-
                               1 çay bardağı ılık su    leşene kadar kavurun.
                           1 çay bardağı zeytinyağı     Mayalanan hamurdan eşit büyüklüklerde bezeler yapın. Elde
                              1 çay kaşığı toz şeker    edilen beze sayısının yarısını yarım santim inceliğinde açın.
                                  1 tatlı kaşığı tuz    Açılan hamurların üzerine eritilmiş tereyağını sürün.
                                  200 gr tereyağı
                                  4 su bardağı un       Açılan yufkayı üst üste dizin ve sararak bir rulo yapın. Kalan
                                  1 tatlı kaşığı tuz    bezelere de aynı işlemi uygulayın. Elde ettiğiniz iki ruloyu da
                                  450 gr tereyağı       buzdolabında 45 dakika bekletin.
                              3 yumurtanın sarısı       Ruloları eşit büyüklüklerde kesin. Kesilen hamurları oklava ile
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı    açıp iç harç ekleyerek hamuru dikdörtgen şekle getirin.
                              1 çay kaşığı toz şeker
                            2 tatlı kaşığı çörek otu    Kalan iki kenarı içe katlayarak kare şekline getirin. Üzerine toz
                                                        şeker, yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp sürüm.

                                                        Çörek otunu serpip mayalanması için tepside 30 dakika bek-
                                                        lettikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
























         202
   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207