Page 200 - kayseri_mutfagi
P. 200

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                       Tahinli Bazlama











                                                        Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp maya ve suyu
                                 MALZEMELER             koyup yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
                                  3 su bardağı un
                                   10 gr yaş maya       Sıcak bir ortamda bir saate yakın dinlendirin.
                                       200 ml su        Hamurdan bezeler yapın.
                                  1 çay kaşığı tuz      Bezeleri oklava ile 1 cm kalınlığında ile açın.
                                     60 gr tahin
                                      50 gr şeker       Açtığınız hamurların üzerinde tahin ve şeker serpip karıştırın.
                                                        Tekrar kapatıp bezeleyin.

                                                        Daha sonra 1 cm kalınlığında açıp, sacda pişirerek servis edin.











































         200
   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205