Page 196 - kayseri_mutfagi
P. 196

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                      Peynirli Yağlama











                                                        Un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
                                 MALZEMELER             suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Ilık
                                       500 gr un        bir ortamda mayalanmaya bırakın.
                                   15 gr yaş maya
                                 2.5 su bardağı su      Maydanoz ve soğanları ince ince kıyın. Kırmızı toz biberi ve
                               ½ demet maydanoz         peyniri ilave edinip karıştırın.
                      500gr ufalanmış beyaz peynir      Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp oklava ile
                            2 yemek kaşığı tereyağı     açın. Açılan hamurun yarısına iç malzemeyi yayın ve diğer
                                2 adet kuru soğan       tarafını kapatarak D şeklini verin.
                        1 çay kaşığı kırmızı toz biber  Yağsız sac veya tavada iki yüzünü de pişirin.
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        Pişen hamura sıcakken tereyağı sürüp servis edin.









































         196
   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201