Page 196 - kayseri_mutfagi
P. 196
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Peynirli Yağlama
Un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
MALZEMELER suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Ilık
500 gr un bir ortamda mayalanmaya bırakın.
15 gr yaş maya
2.5 su bardağı su Maydanoz ve soğanları ince ince kıyın. Kırmızı toz biberi ve
½ demet maydanoz peyniri ilave edinip karıştırın.
500gr ufalanmış beyaz peynir Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp oklava ile
2 yemek kaşığı tereyağı açın. Açılan hamurun yarısına iç malzemeyi yayın ve diğer
2 adet kuru soğan tarafını kapatarak D şeklini verin.
1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yağsız sac veya tavada iki yüzünü de pişirin.
1 çay kaşığı tuz
Pişen hamura sıcakken tereyağı sürüp servis edin.
196