Page 194 - kayseri_mutfagi
P. 194

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                  Domatesli Yağlama











                                                        Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
                                 MALZEMELER             suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
                                       500 gr un
                                   15 gr yaş maya       Ufak doğranmış domates ve yeşil biberi tereyağında kavurun.
                                       500 ml su        Salça, tuz ve karabiberi ilave ederek 8-10 dakika kısık ateşte
                                  1 tatlı kaşığı tuz    daha kavurmaya devam edin.
                                   3 diş sarımsak       Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm
                               2 su bardağı yoğurt      çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun
                                  3 adet domates        üzerinde domatesli içi yayarak üst üste dizin.
                                 3 adet yeşil biber
                                  100 gr tereyağı       Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz
                              1 yemek kaşığı salça      serperek servis edin.
                                      400 ml su
                            1 tatlı kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz



































         194
   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199