Page 194 - kayseri_mutfagi
P. 194
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Domatesli Yağlama
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
MALZEMELER suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
500 gr un
15 gr yaş maya Ufak doğranmış domates ve yeşil biberi tereyağında kavurun.
500 ml su Salça, tuz ve karabiberi ilave ederek 8-10 dakika kısık ateşte
1 tatlı kaşığı tuz daha kavurmaya devam edin.
3 diş sarımsak Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm
2 su bardağı yoğurt çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun
3 adet domates üzerinde domatesli içi yayarak üst üste dizin.
3 adet yeşil biber
100 gr tereyağı Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı salça serperek servis edin.
400 ml su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
194