Page 190 - kayseri_mutfagi
P. 190

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                 Hakırdaklı Yağlama











                                                        Un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
                                 MALZEMELER             suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Ilık
                                       500 gr un        bir ortamda mayalanmaya bırakın.
                                   15 gr yaş maya
                                 2.5 su bardağı su      Soğanları yemeklik doğrayın.
                                  150 gr hakırdak       Ezilmiş hakırdaklara soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice
                                2 adet kuru soğan       karıştırın. Tüm malzemeyi bir tavada 2-3 dakika kavurun.
                             1 çay kaşığı karabiber     Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp oklava ile
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        açın. Açılan hamurun yarısına iç malzemeyi yayın ve diğer
                                                        tarafını kapatarak D şeklini verin.
                                                        Yağsız sac veya tavada iki yüzünü de pişirin.

                                                        Pişen hamura sıcakken tereyağı sürüp servis edin.






































         190
   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195