Page 190 - kayseri_mutfagi
P. 190
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Hakırdaklı Yağlama
Un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
MALZEMELER suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Ilık
500 gr un bir ortamda mayalanmaya bırakın.
15 gr yaş maya
2.5 su bardağı su Soğanları yemeklik doğrayın.
150 gr hakırdak Ezilmiş hakırdaklara soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice
2 adet kuru soğan karıştırın. Tüm malzemeyi bir tavada 2-3 dakika kavurun.
1 çay kaşığı karabiber Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp oklava ile
1 çay kaşığı tuz
açın. Açılan hamurun yarısına iç malzemeyi yayın ve diğer
tarafını kapatarak D şeklini verin.
Yağsız sac veya tavada iki yüzünü de pişirin.
Pişen hamura sıcakken tereyağı sürüp servis edin.
190