Page 188 - kayseri_mutfagi
P. 188

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                      Kıymalı Yağlama











                                                        Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
                                 MALZEMELER             suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
                                       495 gr un
                                   15 gr yaş maya       İnce kıyılmış soğanı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı
                                       500 ml su        ilave edin. Kısık ateşte kıymayı 5-6 dakika kavurun. Salça, tuz
                                  1 tatlı kaşığı tuz    ve karabiberi ilave ederek 3 dakika daha kavurun.
                                    500 gr kıyma        Ufak doğranmış domates, biber ve 1 çay bardağı su ilave edip
                               2 orta boy domates       8-10 dakika pişirin.
                                 8 adet yeşil biber     Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm
                                    3 adet soğan        çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun
                                   3 diş sarımsak       üzerinde kıymalı içi yayarak üst üste dizin.
                               2 su bardağı yoğurt
                       1.5 yemek kaşığı biber salçası   Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz
                    1.5 yemek kaşığı domates salçası    serperek servis edin.
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz































         188
   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193