Page 188 - kayseri_mutfagi
P. 188
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kıymalı Yağlama
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
MALZEMELER suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
495 gr un
15 gr yaş maya İnce kıyılmış soğanı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı
500 ml su ilave edin. Kısık ateşte kıymayı 5-6 dakika kavurun. Salça, tuz
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ilave ederek 3 dakika daha kavurun.
500 gr kıyma Ufak doğranmış domates, biber ve 1 çay bardağı su ilave edip
2 orta boy domates 8-10 dakika pişirin.
8 adet yeşil biber Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm
3 adet soğan çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun
3 diş sarımsak üzerinde kıymalı içi yayarak üst üste dizin.
2 su bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı biber salçası Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz
1.5 yemek kaşığı domates salçası serperek servis edin.
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
188