Page 192 - kayseri_mutfagi
P. 192

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI





                                           Sade Yağlama




                                                  (Şebit Ekmeği)







                                                        Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve
                                 MALZEMELER             suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
                                       500 gr un
                                   15 gr yaş maya       Hamuru en az yarım saat dinlendirin.
                                       500 ml su        Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm
                                  1 çay kaşığı tuz      çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin.

                                                        Pişen hamurları üst üste dizin.

                                                        Arzu ederseniz tereyağı sürüp, tulum peyniri ile servis edin.













































          192
   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197